На Трифоновден депутати и кмет зарязаха край Стамболово

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 17, 2019 08:14

На Трифоновден депутати и кмет зарязаха  край Стамболово

Акценти

  • На събитието присъстваха търговски аташета, посланици, дипломати, представители на бизнеса от България, Гърция и Турция.

Свързани публикации

Депутатите Йордан Цонев и Павел Шопов присъстваха на ритуала по зарязване на лозята в Стамболово. Те бяха тук по покана на кмета Мухлис Сербест и Хасковската Търговско промишлена палата (ХТПП), която отбеляза празника Трифон Зарезан. За събитието, състояло се на 16 февруари, дойдоха над 50 търговски аташета, посланици, дипломати, представители на бизнеса от България, Гърция и Турция.
Кметът – домакин, приветства в лозовия масив гостите с добре дошли. „Днес за нас е чудесен празник. Винаги в словата си казвам: Стамболово е топло, Стамболово е гостоприемно. Няма друга, която да е по-благодатна от лозата. Няма друга култура, на която да са оказани толкова почит и уважение от древността.“
Свещеници отслужиха водосвет и благословиха домакини и гости. Сред присъстващите бяха областният председател на ДПС – Ерджан Юсуф, генералният консул на България в Истанбул – Ангел Ангелов, посланикът на Палестина – д-р Ахмед Ал Мадбух, кметът на община Кирково – Шинаси Сюлейман.
В празника участваха фолклорни групи от селата Стамболово и Жълти бряг.
На присъстващите бе раздаден курбан и кешкек.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 17, 2019 08:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама