На Трифоновден депутати и кмет зарязаха край Стамболово

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 17, 2019 08:14

На Трифоновден депутати и кмет зарязаха  край Стамболово

Акценти

  • На събитието присъстваха търговски аташета, посланици, дипломати, представители на бизнеса от България, Гърция и Турция.

Свързани публикации

Депутатите Йордан Цонев и Павел Шопов присъстваха на ритуала по зарязване на лозята в Стамболово. Те бяха тук по покана на кмета Мухлис Сербест и Хасковската Търговско промишлена палата (ХТПП), която отбеляза празника Трифон Зарезан. За събитието, състояло се на 16 февруари, дойдоха над 50 търговски аташета, посланици, дипломати, представители на бизнеса от България, Гърция и Турция.
Кметът – домакин, приветства в лозовия масив гостите с добре дошли. „Днес за нас е чудесен празник. Винаги в словата си казвам: Стамболово е топло, Стамболово е гостоприемно. Няма друга, която да е по-благодатна от лозата. Няма друга култура, на която да са оказани толкова почит и уважение от древността.“
Свещеници отслужиха водосвет и благословиха домакини и гости. Сред присъстващите бяха областният председател на ДПС – Ерджан Юсуф, генералният консул на България в Истанбул – Ангел Ангелов, посланикът на Палестина – д-р Ахмед Ал Мадбух, кметът на община Кирково – Шинаси Сюлейман.
В празника участваха фолклорни групи от селата Стамболово и Жълти бряг.
На присъстващите бе раздаден курбан и кешкек.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 17, 2019 08:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.