С освещаване на кръстно знамение започнаха празниците за 50 години Любимец

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 25, 2019 16:40

С освещаване на кръстно  знамение започнаха празниците за 50 години Любимец

Акценти

  • Честванията ще продължат една седмица
  • Отец Караджонов каза, че при издигането на кръста миналата година, е поставил в него частица от Божия кръст

Свързани публикации

Празничната програма, посветена на 50 години град Любимец, започна с литургия и освещаване на 15-метрово кръстно знамение.

Сутринта отец Трифон Караджонов и отец Христо Перчемлиев отслужиха литургия за здраве и благоденствие на всички жители на града, след което домакини и гости на празника се отправиха към местността Хисаря.

Тук имаше служба за освещаване на кръстното знамение, построено през миналата година от дарители.

Отец Караджонов подари на кмета инж. Анастас Анастасов настолен кръст, който да бъде част от общинските символи, които се препредават на следващите управници на общината. На народния представител д-р Георги Станков свещеникът връчи икона на Св. Иван Рилски.

Осветени икони и кръстове получиха майсторите, дарили труд, средства и време по време на изграждането на кръста, членове на мото клуб „Чакалите“ и граждани, които също са указали морална и материална подкрепа.

За 90-годишнината на храма „Света Богородица“ кметът Анастасов подари на председателя на Църковното настоятелство осветена икона с лика на Богородица. Той връчи и документи, с които, след решение на Общински съвет, дарява 2 100 кв.м общински терен, върху който да се изгради църковен храм с името „Свети Пророк Илия“.

На финала кметът Анастасов и председателят на ОбС Мария Станкова лиснаха менче с вода и пожелаха начинанието да пребъде.

Тази събития поставиха началото на празничната програма, посветена на 50 години град Любимец и отбелязване на 90 години от построяването на църковния храм в града.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 25, 2019 16:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама