Румяна Бозукова наблюдава сесия на ЕС в Брюксел

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 18, 2006 08:21

Румяна Бозукова наблюдава сесия на ЕС в Брюксел

На 12 и 13 октомври в централата на Европейския съюз Брюксел на работно посещение бе кметът на община Симеоновград Румяна Бозукова. Там тя заедно с още трима представители от нашата страна участваха като наблюдатели на 65-та пленарната сесия Комитета на регионите.

В една от темите, които са се разисквали на сесията се обърнало внимание на медиите и то по-точно, че трябва да има регулационна директива за много внимателна настройка на законодателството на отделните страни при рекламите в тях.

По нататък в свое изказване европейски комисар обърнал внимание на факта, че всички насочват вниманието си към централните медии, а на местните не се обръща достатъчно внимание. Всъщност истински четените и гледани са регионалните медии, защото те засягат въпросите, които пряко засягат проблемите и живота, които интересуват гражданите. Те трябвало да дават повече информация за Европейския съюз.

Друг дебатиран въпрос бил този за генно модифицираните продукти. Отчетено било, че докато в Европа били консервативно настроени в това отношение, учените щели да заминат за САЩ.

Българските наблюдатели слушали са доклад на Оли Рен. В него Той дал гаранция, че парите на европейските данъкоплатци ще бъдат защитени, защото независимо от разширението през 2007, наблюденията над България и Румъния няма да спират.

Това е второто посещение на симеоновградския градоначалник в Брюксел. В началото на годината тя присъства на 61-та пленарна сесия.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 18, 2006 08:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.