Румяна Бозукова наблюдава сесия на ЕС в Брюксел

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 18, 2006 08:21

Румяна Бозукова наблюдава сесия на ЕС в Брюксел

На 12 и 13 октомври в централата на Европейския съюз Брюксел на работно посещение бе кметът на община Симеоновград Румяна Бозукова. Там тя заедно с още трима представители от нашата страна участваха като наблюдатели на 65-та пленарната сесия Комитета на регионите.

В една от темите, които са се разисквали на сесията се обърнало внимание на медиите и то по-точно, че трябва да има регулационна директива за много внимателна настройка на законодателството на отделните страни при рекламите в тях.

По нататък в свое изказване европейски комисар обърнал внимание на факта, че всички насочват вниманието си към централните медии, а на местните не се обръща достатъчно внимание. Всъщност истински четените и гледани са регионалните медии, защото те засягат въпросите, които пряко засягат проблемите и живота, които интересуват гражданите. Те трябвало да дават повече информация за Европейския съюз.

Друг дебатиран въпрос бил този за генно модифицираните продукти. Отчетено било, че докато в Европа били консервативно настроени в това отношение, учените щели да заминат за САЩ.

Българските наблюдатели слушали са доклад на Оли Рен. В него Той дал гаранция, че парите на европейските данъкоплатци ще бъдат защитени, защото независимо от разширението през 2007, наблюденията над България и Румъния няма да спират.

Това е второто посещение на симеоновградския градоначалник в Брюксел. В началото на годината тя присъства на 61-та пленарна сесия.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 18, 2006 08:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама