Рецитали, знамена, песни и венци за 3 март

Тонка Славкова
От Тонка Славкова март 13, 2016 11:37

Рецитали, знамена, песни и венци за 3 март

Акценти

  • Сакарско ехо, брой 10/1505, година LXXXI, година XIV, 11-17 март 2016

Свързани публикации

Във всички по-големи селища на община Тополовград 138-та годишнина от освобождението от османско владичество се отбеляза с почит към загиналите герои за свободата на България.
С рецитали, песни, слова, национални знамена, венци и цветя малки и големи се включиха в тържествата, които несъмнено повдигат патриотичния дух, от който сега всички имаме нужда. В общинския център Националният празник събра много хора на централния площад и в зрителната зала на читалището, за да поднесат венци в памет на героите, за да чуят и видят празничния концерт на самодейците.
Навсякъде тържествата подготвиха кметствата и читалищата.
Радовчани са познати като родолюбци, които не пропускат повод да засвидетелстват обичта си към род и родина, към местните герои. Този път те съчетаха три празника в едно – Националния – 3 март, Деня на любителското художествено творчество – 1 март и Международния ден на жената – 8 март. Много патриотични и хайдушки песни изпяха самодейците, с много стихове и слова докоснаха сърцата на публиката. С истинска празнична еуфория се похвали секретарят на читалището Мария Тончева, която бе в центъра на събитията.
След големия концерт, предизвикал изказвания на публиката с молба за още такива прояви, самодейците се повеселиха и се поздравиха с Деня на самодееца, а на площада два часа се виха хора и се пяха песни.2ю

Тонка Славкова
От Тонка Славкова март 13, 2016 11:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.