Разрушиха мостовете на старата жп линия

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 11, 2016 06:43

Разрушиха мостовете на  старата жп линия

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 14/651, година XIV, 8-14 април 2016

Свързани публикации

Най-малко 3 мостчета бяха разрушени по трасето на старата жп линия край Харманли. Те се намират на няколко километра източно от града, по посока на село Бисер и служиха за отводняване на земеделските площи над тях.
След като релси и траверси от старата жп линия бяха вдигнати, а чакълът премахнат, те се използваха като полски пътища. Сега това на някои места е невъзможно, заради разрушените съоръжения. Отломките от тях пречат на водата да се изтича към нискат част.
До единия разрушен сводест мост на над 100 години има и помпена станция, собственост на ВиК. Под него се изтичаше дъждовната вода. Сега това е невъзможно
Строителите на жп линията отговориха, че нареждането от Министерството на земеделието е трасето на старата линия да се рекултивира и да стане земеделска площ. Първоначално от общините са искали то да остане и да се ползва като полски път. Идвали са комисии, които са разглеждали на място дали това е възможно, но решението не е в тяхна полза.
След като дъждовете свършиха, от фирмата изпратиха машини, които разчистиха отломките.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 11, 2016 06:43
Напиши коментар

1 Коментар

  1. fenка април 11, 11:35

    По времето на Фердинант линията е била изтеглена далеч от река Марица за да не пропада а, а сега няко „умник я вкара направо в коритото на реката.Да видим колко ще издържи !

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама