Проведоха се Информационни семинари във връзка с учредяването на МИГ – Тополовград

Тонка Славкова
От Тонка Славкова февруари 12, 2016 11:10

Четири Информационни семинара по проект 19.1 „ Помощ за подготвителни дейности” на тема “Процес за изготвяне на стратегия за водено от общностите местно развитие” се проведоха в селата – Сакарци, Мрамор и два в Тополовград. Семинарите предизвикаха интерес сред присъстващите – представители на стопанския и нестопанския сектор, на неправителствени организации, служители от Общинската администрация, земеделски производители, търговци и други граждани.
Лекторът Георги Митев – експерт–консултант по подготовката за изготвяне на стратегия за водено от общностите местно развитие, обясни къде може и къде не може да се прилага подходът ВОМР. Той запозна присъстващите със същността и структурата на Стратегията за ВОМР и подходът за развитието му, с възможностите, изискванията и предимствата. Експертът говори и за идентифицирането и анализа на нуждите, обясни и за еднофондовото и многофондовото финансиране. Той се спря още на необходимостта от изготвяне на анализ на състоянието, който да обоснове проблемите в развитието на територията на потенциалната МИГ. Г-н Митев наблегна на необходимостта от добрата информираност, която цели да убеди безпристрастния наблюдател, че е налице важна потребност. В рамките на семинарите лекторът се спря и на избора на мерки, допустимите разходи, бeнефициенти, бюджет и др.
Важен фактор са активността на местното население за създаването на обективна и ясна концепция на Стратегията за развитие на територията на МИГ-Тополовград, е активността на местното население.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова февруари 12, 2016 11:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама