Проведоха се Информационни семинари във връзка с учредяването на МИГ – Тополовград

Тонка Славкова
От Тонка Славкова февруари 12, 2016 11:10

Акценти

  • Сакарско ехо, брой 6/1505, година LXXXI, година XIV,12-18 февруари 2016

Свързани публикации

Четири Информационни семинара по проект 19.1 „ Помощ за подготвителни дейности” на тема “Процес за изготвяне на стратегия за водено от общностите местно развитие” се проведоха в селата – Сакарци, Мрамор и два в Тополовград. Семинарите предизвикаха интерес сред присъстващите – представители на стопанския и нестопанския сектор, на неправителствени организации, служители от Общинската администрация, земеделски производители, търговци и други граждани.
Лекторът Георги Митев – експерт–консултант по подготовката за изготвяне на стратегия за водено от общностите местно развитие, обясни къде може и къде не може да се прилага подходът ВОМР. Той запозна присъстващите със същността и структурата на Стратегията за ВОМР и подходът за развитието му, с възможностите, изискванията и предимствата. Експертът говори и за идентифицирането и анализа на нуждите, обясни и за еднофондовото и многофондовото финансиране. Той се спря още на необходимостта от изготвяне на анализ на състоянието, който да обоснове проблемите в развитието на територията на потенциалната МИГ. Г-н Митев наблегна на необходимостта от добрата информираност, която цели да убеди безпристрастния наблюдател, че е налице важна потребност. В рамките на семинарите лекторът се спря и на избора на мерки, допустимите разходи, бeнефициенти, бюджет и др.
Важен фактор са активността на местното население за създаването на обективна и ясна концепция на Стратегията за развитие на територията на МИГ-Тополовград, е активността на местното население.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова февруари 12, 2016 11:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.