Протестиращи затвориха за повече от час магистрала „Марица“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 18, 2018 16:39

Протестиращи затвориха за повече от час магистрала „Марица“

Акценти

  • Те бяха от Свиленград, Хасково, Димитровград и Харманли

Свързани публикации

Протестиращи затвориха магистрала „Марица“ за около час и половина и в 16:00 часа движението по нея бе възстановено. Те скандираха „оставка“ и искаха в страната да има по-добър живот, за да може младите хора да не бягат от нея, а възрастните да имат по-добър живот.

Първоначално протестиращите се събраха в центъра на Свиленград, а след това заминаха на пътен възел „Ново село“  Имаха намерение да го блокират, но полицаите предвидливо бяха пренасочили движението по друг маршрут.

На това място пристигнаха хора от Хасково, Димитровград и Харманли. Всички тръгнаха към магистралата. На моста на река Марица те бяха пресрещнати от жандармеристи, които преодоляха лесно.

Следващата им цел бе да затворят движението по двете платна на магистрала „Марица“, които ѝ направиха. Там също имаше жандармеристи, които свалиха каските и не им оказаха съпротива. Това предизвика бурни одобрения сред протестиращите.
Изказаха се няколко оратора, всички с критики към управлението на държавата, а един от тях напомни „Нас още ни има”. Протестиращите заявиха, че политиците трябва да се съобразяват с тях, а не да управляват държавата в техни интереси.
След като повториха многократно исканията си те си заминаха, като обещаха да правят така докато „България не стане нормална държава“.
В Хасково полицейски кордон, подкрепен от жандармерия, спря протестното автошествие, което се бе отправило към магистралата. По нея трябваше да стигнат до Свиленград.

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 18, 2018 16:39
Напиши коментар

6 Коментара

  1. Марин ноември 18, 20:31

    Браво българи!
    Трябва да се протестира за да се оправи нашата държава.Искаме по евтини горива, по евтини застраховки и данъци,по високи заплати (мин.800 лева) и пенсии( мин.350 лева).Ние не сме някакви безмозъчни същества,които да бъдат лъгани и манипулирани.Искаме един по-добър стандарт на живот.
    Братя,българи утре в 18ч. да бъдем колкото се може повече и да протестираме!
    Стига толкова сме търпели!!!

    Отговори на този коментар
  2. Марин ноември 18, 19:44

    Трябва да се протестира, за да се оправи тази държава.Искаме по евтини горива и застраховки,по високи заплати и по високи пенсии.Искаме качествени пътища.Искаме нашият глас да има значение.
    Българи,бъдете единни и протестирайте!
    Стига сме търпели!

    Отговори на този коментар
  3. EU ноември 18, 18:03

    Доходи се вдигат с работа, а не с протести.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама