Променят наредби с лекота

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 20, 2006 06:26

Ако има конкурс за най-бързо приемане на основополагащи документи, които касаят цяла община, то на харманлийските съветници с право ще им се даде най-високият приз. Това си свое качество те демонстрираха във вторник, когато приеха промени в 4 наредби, отмениха пета и на нейно място гласуваха нова. Това стана в рамките на 25 минути. Всеки трезвомислещ юрист би се хванал за главата при такава ситуация или би напуснал заседанието, както направиха двама от тях. Плодовете от тази прибързана работа ще се усетят по късно, когато те започнат да се прилагат. Ще го усетят с най-пълна сила гласоподавателите.
На сесията имаше едно единствено възражение от юриста Катя Господинова. Тя ги предупреди, че глобите, които решиха да налагат, са много високи и това ще съсипе малкия бизнес в града. Никой от ляво не й обърна внимание и тя напусна. Другият юрист Надежда Колева предвидливо излезе още преди това.
Преди години едни съветници, повечето от които и сега са тук, гласуваха Наредба за рекламната дейност, в която е написано, че могат да взимат пари от поставяне на реклами навсякъде, включително и от частни имоти. Сега, когато трябва да се плаща за това , всички от общината реват и не знаят какво да отговорят на хората, след като приетата наредба е калпава.
Какво ще се случи в бъдеще с приетите промени в наредбите, не е ясно. Очевидно е само едно, че специалистите, колкото и малко да са в този Общински съвет, не са догледали нещата и плодовете от това ще се събират по-късно. Ще плащат обаче не те за калпавата си работа, а тези, които им финансират изборните кампании.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 20, 2006 06:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама