Проекто-бюджетът на община Тополовград стана бюджет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 6, 2020 12:11

Проекто-бюджетът на община Тополовград стана бюджет

Проекто-бюджетът на община Тополовград стана бюджет, след като бе приет на последната сесия на ОбС. Докладната за него, предложена от кмета, бе първа точка от дневния ред. Заседанието се състоя в петък, 28 февруари.
Имаше няколко предложения, свързани с преразпределение на някои средства от капиталовите разходи. С тях се предлагаше да се вземат средства от един ремонт но и да се оползотворят на друг.
Пръв думата взе Красимир Иванов, който не скри иронията си към направеното предложение. „Предлагам да се направи половин ремонт на покрива на читалището в село Орешник, от там да се вземат 20 000 лева и да се направи улича в с. Мрамор”, каза той. Във втората си част
предложи предложенията за ремонтите да останат такива, каквито са приети на заседанията на комисиите.
Пламен Минчев предложи да се съобразят със списъка, който им е предложен към докладната за проекто – бюджета. „По-късно, когато има постъпили още средства, бюджетът може да се промени и в него да се включат нови обекти за изпълнение.
Тези предложения, които сега се правят, трябваше да се дадат много по-рано, да се коментират в комисиите, за да се прецени дали може да бъдат изпълнени тези ремонтно-строителни дейности. Почнахме да делим населените места, което не бива да правим. А трябва да степенуваме приоритети, които са спешни, и да вземем такива решение“, заключи той.
Според Коста Стоев не бива така да се постъпва с бюджета. „Почваме да дърпаме от едно място и да даваме другаде, а уж участваме в комисии и там обсъждаме въпросите по докладната.“
Имаше някои промени при отпускането на средства за спортните клубове.
Няколко кмета на населени места споделиха свои проблеми в селата си и вижданията за тяхното решаване.
През втората част на сесията докладната за приемане на проекто-бюджет за 2020 г. бе приет.
Припомняме, че това не стана на предишно заседание на ОбС.
През 2020 година бюджетът на общината е 9 479 958 лв. Като субсидия за държавни дейности ще постъпят 6 081 858 лв., за издръжка на местни дейности трансферът е 1 664 100. Целевата субсидия за капиталови разходи ще е 630 700 лв.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 6, 2020 12:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.