Проекто-бюджетът на община Тополовград стана бюджет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 6, 2020 12:11

Проекто-бюджетът на община Тополовград стана бюджет

Проекто-бюджетът на община Тополовград стана бюджет, след като бе приет на последната сесия на ОбС. Докладната за него, предложена от кмета, бе първа точка от дневния ред. Заседанието се състоя в петък, 28 февруари.
Имаше няколко предложения, свързани с преразпределение на някои средства от капиталовите разходи. С тях се предлагаше да се вземат средства от един ремонт но и да се оползотворят на друг.
Пръв думата взе Красимир Иванов, който не скри иронията си към направеното предложение. „Предлагам да се направи половин ремонт на покрива на читалището в село Орешник, от там да се вземат 20 000 лева и да се направи улича в с. Мрамор”, каза той. Във втората си част
предложи предложенията за ремонтите да останат такива, каквито са приети на заседанията на комисиите.
Пламен Минчев предложи да се съобразят със списъка, който им е предложен към докладната за проекто – бюджета. „По-късно, когато има постъпили още средства, бюджетът може да се промени и в него да се включат нови обекти за изпълнение.
Тези предложения, които сега се правят, трябваше да се дадат много по-рано, да се коментират в комисиите, за да се прецени дали може да бъдат изпълнени тези ремонтно-строителни дейности. Почнахме да делим населените места, което не бива да правим. А трябва да степенуваме приоритети, които са спешни, и да вземем такива решение“, заключи той.
Според Коста Стоев не бива така да се постъпва с бюджета. „Почваме да дърпаме от едно място и да даваме другаде, а уж участваме в комисии и там обсъждаме въпросите по докладната.“
Имаше някои промени при отпускането на средства за спортните клубове.
Няколко кмета на населени места споделиха свои проблеми в селата си и вижданията за тяхното решаване.
През втората част на сесията докладната за приемане на проекто-бюджет за 2020 г. бе приет.
Припомняме, че това не стана на предишно заседание на ОбС.
През 2020 година бюджетът на общината е 9 479 958 лв. Като субсидия за държавни дейности ще постъпят 6 081 858 лв., за издръжка на местни дейности трансферът е 1 664 100. Целевата субсидия за капиталови разходи ще е 630 700 лв.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 6, 2020 12:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама