Прибират с ремаркета “реколта” от канабис

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 1, 2020 08:49

Прибират с ремаркета “реколта” от канабис

Акценти

  • Регионален вестник, # 35/919 година XVII, 18 - 24 септември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград и Маджарово

Свързани публикации

Полицаи започнаха сериозна офанзива срещу производители на канабис. За две седмици те успяха да разкрият и унищожат 6 ниви, където се отглеждат тези растения.
При последния случай, на 21 септември в Града на Белоногата са установени и задържани Х.И., на 70 г., и А.И., на 74 г., в момент на полагане на грижи и обработване на нива със засети множество растения високи около 3 метра. Те са били отглеждани до вливането на река Харманлийска в Марица. Старците обяснили, че не знаят какво е растението, а внукът им бил в Германия.
На 19 септември, събота, в Тополовград се забеляза струпване на доста повече служебни коли от обикновено, някои с регистрация от друга област и раздвижване на полицаи. Това предизвика любопитството на местни жители, които разбраха, че Полицейското управление в сакарския град съвместно с РП – Ямбол са провели операция по линията на борбата с производството и пласирането на дрогата.
Около 14:00 часа същия ден, автопатрул спрял за проверка 65-годишен, каращ велосипед на пътя за Елхово на изхода от Тополовград. В чувал в пластмасова касетка, прикрепена като багажник, открили листна маса с тегло 2,3 кг. Мъжът признал, че е брал листата в местността Илиман дере, където са открити засадени 33 растения, реагиращи на теста за канабис.
При друг случай, след извършена проверка от полицейските служители, в землището на с. Мустрак, са задържани Г.Г., на 36 г., и С.С., на 36 г. Установено е, че двамата са засели и отглеждали в двор на изоставена къща множество растения, съдържащи високорисковотонаркотично вещество – канабис.
На 14 септември в местността Урун дере, край село Орешец, са задържали С. С., 32 -годишен мъж, който обработва нива, в която са били отглеждани растения с височина около 180 см. „Реколтата“ е иззета от криминалистите.
Преди пет дни откриха други растения с дрога в свиленградското село Димитровче и Левка, пак с такава височина.

Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност в малките и отдалечени населени места на територията продължава.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 1, 2020 08:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама