Пламен Минчев отново седна на стола на ОбС – Тополовград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 30, 2020 17:02

Пламен Минчев отново седна на стола на ОбС – Тополовград

Акценти

  • Пламен Минчев отново седна на стола на ОбС-Тополовград

Свързани публикации

Пламен Минчев бе избран за „Временно изпълняващ длъжността председател” на Общински съвет – Тополовград. Това стана на последната сесия, след като бяха отнети отнети правомощията на Силвия Георгиева като председател на ОбС.
На заседанието на ОбС на 30 септември като първа точка бе внесена докладна, подписана от Наско Стоянов (БДЦ), Тодор Коджаманов (БДЦ), Васил Сяров, Атанас Анастасов, Светла Михайлова и Катя Гешева (ГЕРБ). С нея се искаше предсрочно прекратяване правомощията на председателя на ОбС Силвия Георгиева.
В началото на сесията имаше възражения дали тази докладна да бъде включена в дневния ред, но с гласовете на ГЕРБ, на отцепилата се група от „Възраждане“ и тази на БДЦ тя бе гласувана, а госпожа Георгиева отстранена.
Последва предложение на ГЕРБ за избор на нов председателстващ, а то бе за Пламен Минчев. На последвалото тайно гласуване той бе избран с 9 гласа “за“ като „Временно изпълняващ длъжността председател”.
Решението влиза в сила след две седмици от приемането му. След гласуването кметът Божин Божинов попита дали докладните, които ще се приемат на това заседание на ОбС, ще бъдат законни. Не получи еднозначен отговор, а работата на сесията продължи.
В други точки от дневния ред ОбС гласува Запис на заповед в полза на ДФЗ, след което общината ще може да получи финансиране за „Демонстрационен проект за предотвратяване образуването на битови отпадъци в община Тополовград“. Парите по него са 344 064 лв.
На 6-ти август Община Тополовград е сключила с ръководителя на Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда“ договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за реализиране дейности по този проект.
ОбС даде съгласие за кандидатстване на Община Тополовград по процедура чрез подбор на проектни предложения за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка 8.1. Залесяване и поддръжка за инвестиции в развитието на горските райони и подобряване жизнено способността на горите, по Програма за развитие на селските райони. Максималният размер за допустими разходи, за които се кандидатства, за едно предложение е 586 740 лв.

Господин Минчев е бил ръководител на ОбС два мандата. При последните местни избори той бе избран за съветник от листата на “Възраждане“, която подкрепяше кандидатурата на кмета Божин Божинов. По-късно Минчев и колегата му Димитър Батчев се отцепиха и направиха своя група в Общинския съвет.

През миналия мандат на ОбС, през юни 2019 година, по същия начин бе свален тогавашния председател от ГЕРБ, Васил Сяров. Тогава партията на Бойко Борисов нямаше достатъчно гласове да се противопостави, а сега с помощта на тези на БДЦ и на двамата отцепници от листата успя да наложи господин Минчев за председател. Той е и един от учредителите на ГЕРБ в Тополовград.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 30, 2020 17:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама