Президентът Румен Радев участва в отбелязването на Трифоновден в Ивайловградско

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 14, 2020 15:51

Президентът Румен Радев участва в отбелязването на Трифоновден в Ивайловградско

Акценти

  • Сред официалните гости бяха депутатите Митко Полихронов, Енвгения Ангелова, Никола Динков, областният управител Стефка Здравкова

Свързани публикации

За да бъдем конкуренти на световните пазари на вино, ни трябва ежедневен труд, само традициите не са достатъчни. Това каза президентът Румен Радев днес участва в отбелязването на Трофоновден в Ивайловградско.

Посещението му в този край започна в Ивайловград, където на площада той поздрави събралите се гражданите и с кмета Диана Овчарова отразяха по една пръчка от донесената специално лоза. Знеполският митрополит Арсений отслужи молебен.

От там президентът отпътува към лозовия масив на село Свирачи, където извърши ритулното зарязване.

По-късно в центъра на селото награди участниците във винения конкурс и се снима със стотици щастливи жители на селото и гости на празника.

Господин Радев посети и местното училище, където разговаря с педагогическия персонал и с учениците. Пред журналисти заяви, че образованието трябва да стане национален стратегически приоритет.

Последно в това село държавен глава е идвал през есента 1968 година. Тогава Тодор Живков е посетил новата детска градина, лозовия масив и бадемови насаждения. Накои от възрастните хора си спомнят за това посещение.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 14, 2020 15:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама