Премиер и валия си благодарят за отпушения коридор между България и Турция

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 30, 2020 12:06

Премиер и валия си благодарят за отпушения коридор между България и Турция

Акценти

  • Министър-председателят Борисов отбеляза, че държавата активно работи, за да може камионите на „Капитан Андреево“ да минават бързо, шофьорите да не чакат и да свършат работата си.

Свързани публикации

Премиер и валия си размениха благодарности за облекчаването на трафика на камиони през българо-турската граница. Това стана днес предиобед, когато министър-председателят Бойко Борисов посети ГКПП „Капитан Андреево“. Тук той заяви, че това е най-големият гранично контролно-пропускателен пункт в Европа. „Да благодарим на президента Ердоган, на посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок и на теб за това, че успяхме да пуснем тировете да вървят“.

Думите му бяха отправени към валията на Одрин Екрем Джаналп, който му отвърна с още по-голяма ориенталска любезност: „Отношения между България и Турция са скъпи и приятелски. Приятелството между Вас и нашия президент господин Ердоган, рефлектира върху всички наши връзки“.

Благодарности към българския премиер имаше и от представители на превозвачите за това, че за пореден път след намесата му, проблемите им са разрешени.

До сега никой не е обяснил, каква е причината за бавното обработване на камиони на границата и струпването на големи опашки през последните две седмици.

В началото на миналата, през ГКПП „Капитан Андреево“ преминаваха от 500 до 800 тира, при капацитет 2 000. В четвъртък, 26 март, при посещението на летище „Узунджово“ министърът на вътрешните работи Младен Маринов обяви, че бройката им се е утроила.

Снимка: МС

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 30, 2020 12:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама