Борисов нареди летище Узунджово да стане паркинг за тирове

Сакар нюз
От Сакар нюз март 26, 2020 13:15

Борисов нареди летище Узунджово да стане паркинг за тирове

Акценти

  • Според Младен Маринов процеса за пропускане на тировете се е ускорил.
  • Каза, че старото летище може да събере 2000-3000 тира.

Свързани публикации

Бойко Борисов нареди летище Узунджово да заработи до петък като буферен паркинг за тежкотоварни камиони, пътуващи за Турция. Той го посети в четвъртък преди обед, а с него бе министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който обяви, че е провел разговори със своя турски колега и очаква през следващите 2-3 дни трафикът да се успокои.
По думите на Маринов процесът за пропускане на тировете се е ускорил. Каза, че старото летище може да събере 2000 – 3000 тира.
Министър-председателят нареди на това място да бъдат поставени химически тоалетни и да се осигурят и всички хигиенни нужди за шо- фьорите.
Предвижда се да се осигурят и пунктове за храна. Борисов обясни, че паркингът ще бъде осветен, защото трябва да има къде да стоят хората, ако кризата се задълбочи.
Премиерът обяви, че е разговорял с турските власти за бавното преминаване на камиони през границата. „Провели сме над 50 разговора с нашите турски партньори. Влагат голямо разбиране. Проблемът в едната му част вече се решава. Минали са над 400 тира повече спрямо предишния ден“, разкри Борисов.
Според него от турска страна имало над 150 български камиона на опашката и турците обещали незабавно да ги прекарат.
Премиерът призова да се спазват мерките за безопасност и добави, че единственото, което гарантира заразата да не се разрасне, е да не се събираме на едно място.
„Представете си тук да имаме 70 000 бежанци сега. Както има в Турция. Това го дължим на мен, на Маринов, на всички, които работехме. Не искам да си мисля какво щеше да е, ако нататък виждахме само палатки, обяви министър-председателят по повод бежанската криза в Гърция и предотвратената опасност такава криза да има и у нас.
Трябва да успокояваме бизнеса, да им даваме да работят тези, които могат, за да си плащат осигуровките и така да помагат на тези, които не могат да работят в момента. Убеден съм, че до ден-два ще имаме решение и за кредитите“, каза Борисов.
По думите му се полагат огромни усилия, за да се запази тази мъничка артерия, по която тече животоспасяващата кръв към държавата.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 26, 2020 13:15
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Емигрант март 27, 06:00

    Като гледам примера на псевдопремиера, не виждам как ще се справят другите със ситуацията. Поне да г бяха научили как се носи маска.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.