Премахнаха сухи и опасни дървета в центъра на Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 16, 2018 18:21

Премахнаха сухи и опасни дървета в центъра на Харманли

Голям бор, и изсъхнал бряст, бяха премахнати от центъра на Харманли, бе отрязан, защото бе опасен. Мъже с резачки половин ден се бориха с дебелото дърво, което растеше до паметника на Васил Левски.
От отдела по екология на община Харманли отговориха, че премахването е било необходимо, защото по него е имало сухи участъци, в стеблото му имало кухина и е била наклонено.
Преди това бе отрязано и друго дърво, което се намираше в градинката срещу кафе „Еспресо“, което изсъхна за няколко седмици. Брястът е станал опасен и е трябвало да се премахне.
През миналата седмица с разрешение на горското и РИОСВ бяха премахнати и няколко сухи тополи по пътя за „Приказките“. От тях започнаха да падат клони, които застрашаваха минаващите хора и преводни средства.

В Харманли бе извършена дезинсекция срещу комари на тревни площи, храсти, детски, спортни площадки и територии за обществено ползване в града. Първият етап премина в четвъртък, 12 юли. Вторият етап от дезинсекцията и дезакаризацията на тревни площи и детски градини срещу кърлежи, бълхи и други насекоми за тази година бе на следващият ден от 8:00 часа. Третираните места ще бъдат обозначени с табели, посочващи дата и час на обработката.
Използваните препарати за третиране на тревните площи против комари и кърлежи са напълно безопасни за хората, бозайниците и птиците, но като допълнителна превантивна мярка от общината умоляват гражданите да не влизат в пръсканите тревни площи в оказаният срок от 24 часа .

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 16, 2018 18:21
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Harman.li юли 16, 21:14

    Има сухи и опасни дървета и по улиците. Но общината нехае. Докато стане беля, и тогава ще ви гледам какви ще ги говорите пред камерите на телевизиите.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.