Премахнаха сухи и опасни дървета в центъра на Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 16, 2018 18:21

Премахнаха сухи и опасни дървета в центъра на Харманли

Голям бор, и изсъхнал бряст, бяха премахнати от центъра на Харманли, бе отрязан, защото бе опасен. Мъже с резачки половин ден се бориха с дебелото дърво, което растеше до паметника на Васил Левски.
От отдела по екология на община Харманли отговориха, че премахването е било необходимо, защото по него е имало сухи участъци, в стеблото му имало кухина и е била наклонено.
Преди това бе отрязано и друго дърво, което се намираше в градинката срещу кафе „Еспресо“, което изсъхна за няколко седмици. Брястът е станал опасен и е трябвало да се премахне.
През миналата седмица с разрешение на горското и РИОСВ бяха премахнати и няколко сухи тополи по пътя за „Приказките“. От тях започнаха да падат клони, които застрашаваха минаващите хора и преводни средства.

В Харманли бе извършена дезинсекция срещу комари на тревни площи, храсти, детски, спортни площадки и територии за обществено ползване в града. Първият етап премина в четвъртък, 12 юли. Вторият етап от дезинсекцията и дезакаризацията на тревни площи и детски градини срещу кърлежи, бълхи и други насекоми за тази година бе на следващият ден от 8:00 часа. Третираните места ще бъдат обозначени с табели, посочващи дата и час на обработката.
Използваните препарати за третиране на тревните площи против комари и кърлежи са напълно безопасни за хората, бозайниците и птиците, но като допълнителна превантивна мярка от общината умоляват гражданите да не влизат в пръсканите тревни площи в оказаният срок от 24 часа .

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 16, 2018 18:21
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Harman.li юли 16, 21:14

    Има сухи и опасни дървета и по улиците. Но общината нехае. Докато стане беля, и тогава ще ви гледам какви ще ги говорите пред камерите на телевизиите.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама