Водят преговори за строеж на хипермакет в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 22, 2006 18:53

Водят преговори за строеж на хипермакет в Харманли

В петък и следващия четвъртък в община Харманли се състоя поредните срещи, на които се разгледа възможността за построяване на хипермаркет в Харманли. На тях присъстваха общински съветници и представителите на ,,Лима България ЕООД и ,,Лима консултинг“ ООД. Фирмите-посредници настояват да закупят терена в центъра на Харманли и за срок от четири месеца и половина да построят магазина. От Общината настояват те най-напред да построят магазина и след това да им прехвърлят собствеността. На сесията на ОбС Харманли на 28 декември ще бъде внесена докладна за решение по въпроса.
В страната горните фирми вече имат закупени няколко терена и искат до юни месец да пуснат първите пет магазина. В Горна Оряховица те са придобили терен по 160 лева квадратния метър.
Припомняме, че въпросния терен, където те искат да построят магазин с площ от 1 500 кв.м, се намира срещу снек бар ,,Турист“ , където е сегашният паркинг.
Построяването на такъв магазин от веригата ,,Плюс Дискаунти“ ще предизвика много напрежение у местни търговци и най-вече тези, които са в центъра. От друга страна гражданите на Харманли искат да имат такъв магазин, където цените ще бъдат регулирани.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 22, 2006 18:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.