Правителството отпуска милиони на общини в областта

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 4, 2017 20:09

Правителството отпуска  милиони на общини в областта

Правителството отпуска 6 587 725 лв. на общините в област Хасково. Средствата бяха гласувани на последното заседание на Министерски съвет и с тях ще бъдат финансирани важни инфраструктурни проекти, пътища, улици в населени места, ВиК- мрежи, обществени сгради, читалища.
Община Харманли ще получи 650 000 лева за ремонт на съществуващата водопроводна система на част от уличната мрежа в града. С тези пари ще бъде подменена старата и амортизирана водопроводна мрежа на улиците „Христо Ботев“, „Александър Стамболийски“, „Янко Сакъзов“ и бул. „Лозенград“.
Първоначално се предвиждаше тези пари да бъдат отделени от местния бюджет, но след настояване на местната власт, депутати се застъпиха и средствата ще бъдат от правителството.
На тези улици предстои сериозна рехабилитация за около 2 млн. лева, затова комуникациите под земята трябва да са изправни преди тя да започне.
За реализиране на проект „Ремонт на общински пътища, улична мрежа и съоръжения към тях на територията на община Любимец“ са отпуснати 2 000 000 лв.
В бюджета на община Свиленград за частично финансиране на Проект „Реконструкция и рехабилитация на пътна връзка на Автомагистрала „Марица“ с индустриална зона „Свиленград“ – също ще бъдат налети 2 млн. лв.
За община Маджарово за реконструкция на улици в с. Долни главанак, има отделени 500 000 лв.
За община Минерални бани за реализиране на проект „Благоустрояване на улична мрежа в с. Минерални бани“ са отделени 594 000 лв.
На община Стамболово ще бъдат дадени 421 876 лв. С тях ще се ремонтира площадът и паркът в с. Малък извор, площадът пред кметството в с. Тънково, площадът в с. Пчелари. С тези пари ще се прави още частичен ремонт на сградата на читалището с. Голям извор, ремонт на сградата на кметство в с. Маджари. Парите са и за проект „Външна топлоизолация на сграда – общинска сграда в Стамболово”, за ремонта на друга, с историческо значение – „Хамбар”, в с. Стамболово и за частичен ремонт на сградата на Народно читалище „Хр. Ботев”, в общинския център.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 4, 2017 20:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама