Правителството отпуска милиони на общини в областта

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 4, 2017 20:09

Правителството отпуска  милиони на общини в областта

Правителството отпуска 6 587 725 лв. на общините в област Хасково. Средствата бяха гласувани на последното заседание на Министерски съвет и с тях ще бъдат финансирани важни инфраструктурни проекти, пътища, улици в населени места, ВиК- мрежи, обществени сгради, читалища.
Община Харманли ще получи 650 000 лева за ремонт на съществуващата водопроводна система на част от уличната мрежа в града. С тези пари ще бъде подменена старата и амортизирана водопроводна мрежа на улиците „Христо Ботев“, „Александър Стамболийски“, „Янко Сакъзов“ и бул. „Лозенград“.
Първоначално се предвиждаше тези пари да бъдат отделени от местния бюджет, но след настояване на местната власт, депутати се застъпиха и средствата ще бъдат от правителството.
На тези улици предстои сериозна рехабилитация за около 2 млн. лева, затова комуникациите под земята трябва да са изправни преди тя да започне.
За реализиране на проект „Ремонт на общински пътища, улична мрежа и съоръжения към тях на територията на община Любимец“ са отпуснати 2 000 000 лв.
В бюджета на община Свиленград за частично финансиране на Проект „Реконструкция и рехабилитация на пътна връзка на Автомагистрала „Марица“ с индустриална зона „Свиленград“ – също ще бъдат налети 2 млн. лв.
За община Маджарово за реконструкция на улици в с. Долни главанак, има отделени 500 000 лв.
За община Минерални бани за реализиране на проект „Благоустрояване на улична мрежа в с. Минерални бани“ са отделени 594 000 лв.
На община Стамболово ще бъдат дадени 421 876 лв. С тях ще се ремонтира площадът и паркът в с. Малък извор, площадът пред кметството в с. Тънково, площадът в с. Пчелари. С тези пари ще се прави още частичен ремонт на сградата на читалището с. Голям извор, ремонт на сградата на кметство в с. Маджари. Парите са и за проект „Външна топлоизолация на сграда – общинска сграда в Стамболово”, за ремонта на друга, с историческо значение – „Хамбар”, в с. Стамболово и за частичен ремонт на сградата на Народно читалище „Хр. Ботев”, в общинския център.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 4, 2017 20:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.