Повече подкрепа за местния бизнес от Европа

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 28, 2015 16:58

Повече подкрепа за местния бизнес от Европа

Акценти

 • На срещата присъстваха кметът на Харманли – Мария Киркова, председателят на ОбС – Иван Димитров.

Свързани публикации

„Чрез плана „Юнкер“ фирмите може кандидатстват за финансиране на проекти директно в банка, без да е нужно одобрението на държавата“. Това каза ръководителят на представителството на Европейската комисия Огнян Златев днес на срещата в Харманли. На нея присъстваха местни предприемачи, представител на НПО, граждани, кметът Мария Киркова и председателят на ОбС Иван Димитров. Гостът обясни, че той и екипът му са открити и по всяко време за съвети, съдействие и подкрепа.

След него Георги Янакиев, съветник към ЕК, говори по подробно за плана „Юнкер“, който е основната инвестиция за преодоляване последствията от икономическата криза в Европа. Той обясни какво прави ЕС за стимулиране бизнеса на малките и средните предприятия и как местните хора мога да се възползват от това.

На срещата говори и Димо Димов от Областен информационен център, който представи оперативните програми „Иновации и конкурентоспособност” и ”Развитие на човешките ресурси”.

Иванка Душкова от „Европа Директно“ разясни програмите за трансгранично сътрудничество с Турция и Гърция, които представляват сериозен интерес в нашата гранична област.

Срещата бе организирана от сдружение „Бизнесът за Харманли“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 28, 2015 16:58
Напиши коментар

2 Коментара

 1. до кога? ноември 29, 19:58

  ами …..* от Лисково време все още работят в общината…за к’во гласувахме за ГЕРБ,комунистките да си седят на бюрцата ли????

  Отговори на този коментар
 2. Ivanov ноември 28, 17:13

  Иванка Душкова с високите комисионни,които вземаше по времето на Лисков,сега пак сте я поканили, стига вече !

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама