Потърпевш разследва сам кражба от лозе

Христо Теодосиев
От Христо Теодосиев март 18, 2006 10:32

Потърпевш разследва сам кражба от лозе

Акценти

  • Вестник "Сакарско ехо", Интернет издание 10 - 16 март 2006 г

Свързани публикации

Пенсионерът бай Тошо Стойчев, потърпевш от ромски набези, направи собствено разследване и установи кой е задигнал коловете на лозето му. На него вече му писнало, след като от поставените 40 метални кола за един ден останали само 26 и решил да установи злосторникът.
На 23 февруари стопанинът навестил лозето си, свършил туй-онуй и си тръгнал. На другия ден пак отишъл да поработи, но останал меко казано неприятно изненадан. Част от металните колове на лозето липсвали. На човека му дошло до гуша защото от 40-те кола за един кратък период останали 26. “Знам кои са – си казал пострадалия, – Те са едни и същи дето вилнеят по лозя и вили непрекъснато” и решил да не оставя тази работа така. Веднага си спомнил за последните кражби там. От вилата на Бочуков и Иван Кьосев задигнали 1 000 литрови железни вани. От вилата на Коста Ламбов отмъкнали всичко – маса, столове, одеала, легла, печка. На всичкото отгоре сменили бравата и я заключили, все едно е тяхна.
Бай Ташо веднага направил малко собствено разследване и на 2 март открил коловете в пункт за изкупуване на метали в града, но… вече нарязани.
Човекът потърсил съдействие от полицията. Казал на Фотко Фотев, че се съмнява в 26-годишният Симеон Чавдаров Георгиев. За няколко часа полицията разрешава случая.
“Много съм доволен от работата на полицаите Фотко, Петко Добрев и Росен Тенев”, споделя потърпевшият. След намесата на полицаите още същия ден крадливият ром върнал с каруца три тръби за строително скеле. “Това, което ми беше върнато, не ми върши работа, но по-важно е, че крадецът беше разкрит. Приказваме за интеграция на ромите през 2005-2015г. и не знам си какво. Тия хора явно не щат да се интегрират и това е!, отсича бай Тошо. – От две хиляди години са в Европа, а не са го направили. Сега за 10 години дали ще стане? – разсъждава философски тополовградският Шерлок Холмс.

Христо Теодосиев
От Христо Теодосиев март 18, 2006 10:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.