Потърпевш разследва сам кражба от лозе

Христо Теодосиев
От Христо Теодосиев март 18, 2006 10:32

Потърпевш разследва сам кражба от лозе

Пенсионерът бай Тошо Стойчев, потърпевш от ромски набези, направи собствено разследване и установи кой е задигнал коловете на лозето му. На него вече му писнало, след като от поставените 40 метални кола за един ден останали само 26 и решил да установи злосторникът.
На 23 февруари стопанинът навестил лозето си, свършил туй-онуй и си тръгнал. На другия ден пак отишъл да поработи, но останал меко казано неприятно изненадан. Част от металните колове на лозето липсвали. На човека му дошло до гуша защото от 40-те кола за един кратък период останали 26. “Знам кои са – си казал пострадалия, – Те са едни и същи дето вилнеят по лозя и вили непрекъснато” и решил да не оставя тази работа така. Веднага си спомнил за последните кражби там. От вилата на Бочуков и Иван Кьосев задигнали 1 000 литрови железни вани. От вилата на Коста Ламбов отмъкнали всичко – маса, столове, одеала, легла, печка. На всичкото отгоре сменили бравата и я заключили, все едно е тяхна.
Бай Ташо веднага направил малко собствено разследване и на 2 март открил коловете в пункт за изкупуване на метали в града, но… вече нарязани.
Човекът потърсил съдействие от полицията. Казал на Фотко Фотев, че се съмнява в 26-годишният Симеон Чавдаров Георгиев. За няколко часа полицията разрешава случая.
“Много съм доволен от работата на полицаите Фотко, Петко Добрев и Росен Тенев”, споделя потърпевшият. След намесата на полицаите още същия ден крадливият ром върнал с каруца три тръби за строително скеле. “Това, което ми беше върнато, не ми върши работа, но по-важно е, че крадецът беше разкрит. Приказваме за интеграция на ромите през 2005-2015г. и не знам си какво. Тия хора явно не щат да се интегрират и това е!, отсича бай Тошо. – От две хиляди години са в Европа, а не са го направили. Сега за 10 години дали ще стане? – разсъждава философски тополовградският Шерлок Холмс.

Христо Теодосиев
От Христо Теодосиев март 18, 2006 10:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама