Посветиха вечер на твореца Димитър Яръмов

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 3, 2015 13:29

Посветиха вечер на твореца Димитър Яръмов

Акценти

  • Димитър Яръмов е автор на много разкази, повести, романи, литературно критически статии, публицистика, разработки в областта на етнографията и фолклора.

Свързани публикации

Литературна вечер посветена на белетриста Димитър Яръмов се проведе в конферентната зала на читалището в Елхово на 27 ноември от 17 и 30 часа. Организатори бяха читалище,,Развитие”- 1893 и Дружеството на писателите – Ямбол.

На вечерта присъстваха в качеството на домакини Борис Янев, Димитър Матев, Янка Атанасова, Йовка Димитрова, Вела Попова, братът и племенниците на писателя. Там бяха също дейци на образованието, секретари на читалища, общественици, приятели и читатели на творчеството на Димитър Яръмов. Сред гостите бе и литературният критик Димитър Бечев, директор на регионалната библиотека „Георги Раковски”-Ямбол, белетристър Любомир Котев, издател на ямболския вестник,,Делник”.

Председателят на дружеството на писателите връчи от името на писателското дружество в Ямбол екземпляри от мемоарната книга ,,Последният автентичен писател на българското“, както и книги на местни творци.

Литературният критик Димитър Бечев прочете обзорното слово на Димитър Яръмов.

Той е роден на 16 май 1942 г. в елховското село Кирилово. Автор е на много разкази, повести, романи, литературно критически статии, публицистика, разработки в областта на етнографията и фолклора.

Първата му стихосбирка е ”Среднощни петли”. Следват ,,Свят светува”, ”Простри ръка”, „Даром дадено”, ”Залък утре”, ”Смешен роман”, ”Задочни беседи”, ”Чудни работи”, ”Коледарски песни”

Негови произведения са публикувани и пресата. Това са вестниците:”Народен другар”, Делник”,”Неделник”, Тракиец”, ”Изгрев“, ”Елховска дума”, „Сакарско ехо”.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 3, 2015 13:29
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Томи Томев декември 4, 15:39

    Време е този даровит българин да получи заслужено признание в Елхово и родното му село Кирилово. Името му трябва да остане за поколенията.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама