Посветиха вечер на твореца Димитър Яръмов

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 3, 2015 13:29

Посветиха вечер на твореца Димитър Яръмов

Акценти

  • Димитър Яръмов е автор на много разкази, повести, романи, литературно критически статии, публицистика, разработки в областта на етнографията и фолклора.

Свързани публикации

Литературна вечер посветена на белетриста Димитър Яръмов се проведе в конферентната зала на читалището в Елхово на 27 ноември от 17 и 30 часа. Организатори бяха читалище,,Развитие”- 1893 и Дружеството на писателите – Ямбол.

На вечерта присъстваха в качеството на домакини Борис Янев, Димитър Матев, Янка Атанасова, Йовка Димитрова, Вела Попова, братът и племенниците на писателя. Там бяха също дейци на образованието, секретари на читалища, общественици, приятели и читатели на творчеството на Димитър Яръмов. Сред гостите бе и литературният критик Димитър Бечев, директор на регионалната библиотека „Георги Раковски”-Ямбол, белетристър Любомир Котев, издател на ямболския вестник,,Делник”.

Председателят на дружеството на писателите връчи от името на писателското дружество в Ямбол екземпляри от мемоарната книга ,,Последният автентичен писател на българското“, както и книги на местни творци.

Литературният критик Димитър Бечев прочете обзорното слово на Димитър Яръмов.

Той е роден на 16 май 1942 г. в елховското село Кирилово. Автор е на много разкази, повести, романи, литературно критически статии, публицистика, разработки в областта на етнографията и фолклора.

Първата му стихосбирка е ”Среднощни петли”. Следват ,,Свят светува”, ”Простри ръка”, „Даром дадено”, ”Залък утре”, ”Смешен роман”, ”Задочни беседи”, ”Чудни работи”, ”Коледарски песни”

Негови произведения са публикувани и пресата. Това са вестниците:”Народен другар”, Делник”,”Неделник”, Тракиец”, ”Изгрев“, ”Елховска дума”, „Сакарско ехо”.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 3, 2015 13:29
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Томи Томев декември 4, 15:39

    Време е този даровит българин да получи заслужено признание в Елхово и родното му село Кирилово. Името му трябва да остане за поколенията.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.