Поставят табели за пренасочване на гастарбайтерите по новата магистрала

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 20, 2015 17:15

Поставят табели за пренасочване на гастарбайтерите по новата магистрала

Акценти

 • Табели е трябвало да има преди два месеца, но това не е станало

Свързани публикации

Във вторник, 21 юли, ще бъдат поставени табели, които да отклоняват движението на гастарбайтерите по новоизградената магистрала Димитровград – Харманли. Това става ясно от обещанието на инж. Лазар Лазаров – председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Разпореждането той прави след писмо на инж. Атанас Бързев. В неделя вечерта той му е изпратил съобщение по мейла, с което го моли да вземе отношение по натовареността на пътя Е80.

„Господин Лазаров,

предлагам на Вашето внимание предложение, което ако се реализира, на стойността на 2 указателни табели, ще бъдат спасени човешки животи! Потокът от гастарбайтери пътуващи по Е 80 в посока към Турция след като пристигне до с. Горски извор, Хасковска област продължава по Е 80 към ГКПП Капитан Андреево още 90 км. Това за тях са последни километри и са много изморени. Те често предизвикват ПТП с навлизане в насрещното платно, поради заспиване. За за съжаление примери много. Жертви има както от тях, така и български граждани.

Предложението ми е: След с. Горски Извор СПЕШНО да се поставят указателни табели през с.Добрич, които да насочат трафика по новата отсечка на АМ „Марица“ от Димитровград /с.Крепост/ до  ГКПП Капитан Андреево.“

Отговорът му дошъл половин час след това и той гласи.

„Уважаеми господин Бързев,

Благодаря за сигнала. Във вторник 21.07 до 17 ч. табелите ще бъдат поставени. Въпреки че такова разпореждане е дадено още преди 2 месеца, нашите служители не са го изпълнили, за което ще понесат своята отговорност.“

Подписано е и от инж. Лазар Лазаров

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 20, 2015 17:15
Напиши коментар

6 Коментара

 1. Иван август 4, 02:31

  Хах Бързев на общественик ли се прави докато се оглежда от къде да почва да краде оправи водоснабдяването сега към пътищата ли се е насочил тоя мушморок.

  Отговори на този коментар
 2. Петко юли 22, 15:44

  Георги, доста отдавна има ЖЪЛТА ТАБЕЛА на която пише Istambul и посочваше ДЕСЕН ЗАВОЙ ако искаш да се качиш на магистралата преди Димитровград. Пътувам по 3 пъти на седмица по този път. Сега ще поставят табели в с. ГОРСКИ ИЗВОР. Тези на входа на Хасково са там от доста време, както казах.

  Отговори на този коментар
 3. Георги юли 22, 04:25

  Табели за Истамбул на разклона за Хасково и Димитровград,указващи АМ „Мараца“ нямаше до 21.07.
  Това е срока,който е дал инж. Лазаров в писмото си до Бързев.
  Много хора са писали,но единствено Бързев е получил отговор с точен ангажимент,който е изпълнен в посочения срок.
  Това са фактите!

  Отговори на този коментар
 4. Петко юли 21, 14:01

  Табели за Истанбул има! Те се намират на разклона Хасково и Димитровград.
  Там гастербайтерите се отклоняват към Димитровград, и преди него се качват на магистралата за Истанбул.
  Не виждам какъв е смисъла да се пренасочва този огромен поток от коли в тясното пътче през село Добрич, като това са едни 14км ( с 5 по-малко ако минат през разклона Хасково/Димитровград )
  Оставете ги да си карат до Хасково и да отиват към Димитровград. Там пътя е по-разбит и карат колите си по-бавно. Оставете ни нас които, знаем за с. Добрич, да си минаваме от там спокойно, без да се разминаваме с турци, „които са изморени, щото шофират последните си 90км“

  Отговори на този коментар
 5. Праз Ентелигент юли 21, 11:47

  Човек като прочете статията остава с впечатлението, че Бързев е дал гениалната идея, а Лазаров се е праснал по челото и след 30 мин е решил да я реализира.

  А всъщност темата за липсващите табели се разиска от много време и Лазаров е сезиран отдавна. Табелите бяха одобрени още преди седмица и очакваха монтаж.

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама