Поредната „сензация“ от Харманли избудалка читатели и зрители от цялата страна

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 23, 2017 07:01

Поредната „сензация“ от Харманли избудалка читатели и зрители от цялата страна

Акценти

 • Това е поредната сензация, дошла от Харманли, с която централните медии се гаврят с малкия град.

Свързани публикации

С поредната „сензация“ Харманли отново влезе във вечерните новини. Всички централни медии вчера тиражираха вестта, че местно заведение иска от клиентите да плащат 5 лева за „нищо“. Показаха снимка на касова бележка, издадена от кафе – сладкарница „Оскар“, в която ясно се вижда, че това е отразено в нея.

Много медии, които имат претенции да не са жълти, тиражираха сигнала, подаден до Министерство на туризма на 15 август 2017 година, от който става ясно, че клиент платил 5.00 лв. за „нищо – 1 час“, Приложена е и снимка на касовата бележка.
Министерство на туризма, афектирано от подобен случай на морето, незабавно сезирало Комисията за защита на потребителите и Национална агенция по приходите за последваща инспекция на заведението.
Заради прясната сензация и тя да не бъде пропусната първи да я тиражират, никоя от медиите не се свърза с управителя или собственика, за да разбере каква е причината, за да бъде издаден такъв документ и дали такъв въобще има издадена касова бележка по надлежния ред. Те предпазливо написаха , че ще започнат проверки, цитирайки министерството, без да се интересуват сигнала от кого е подаден, дали е истински, кой е издал документа.

Великите журналисти от София на принципа copy – paste тиражираха новината, омаскаряваща местни хора, без да чуят тяхното становище. Едно към едно, това направиха Dnes.bg, 24 часа, News.bg, vesti.bg, economic.bg, dariknews.bg, focus-news, monitor.bg, segabg.com, actualno.com, epicenter.bg, bnr.bg/horizont, trud.bg, ynews.bg, www.blitz.bg, novinitednes.net, www.kmeta.bg и много други.

Как се е стигнало до „издаването на такъв“ стана ясно от разговор с млади момичета и момчета от Харманли, клиенти на „Оскар“. Те споделиха, че след като седели с часове в заведението, без да консумират нищо, това принудило собственика да им даде бележка, в която консумацията им определена като „нищо“. Обикновена шега, която чиновниците в стерилни стаи с климатици в София не разбират и се заканват да не толерират подобни практики.

За сметката не са поискани пари, защото е шега, каза собственикът Живко Василев. Дори Георги Христов, момчето, което е качило снимката на „касовия бон“ във Фейсбук, не е подало никакъв сигнал до никоя институция.

Това е поредната сензация, дошла от Харманли, с която централните медии се гаврят с малкия град. Досега любима тема им бе за бежанците, които според техните публикации колят и бесят местните хора, макар в полицията да няма регистрирани подобни случаи. Но тя затихна след като минаха изборите.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 23, 2017 07:01
Напиши коментар

4 Коментара

 1. кукубенд август 24, 21:52

  Селски тарикатлъци за реклама без пари на едно заведение с изчезващи клиенти.Глобата му ще е по-малка от колкото струва рекламата по Нова ТВ определено.Хахахха – докато има балъци журналисти – ще има и тарикатлъци – селски!

  Отговори на този коментар
 2. Емигрант август 24, 02:21

  Гледахме предаването по телевизията от чужбина- жалка картинка започваща от бедния речник на момчето свидетелстващо за шегата. Не е учудващо че България върви все по-надолу. Но наивността на собсвеника на заведение е пословична- от приятелска шега, снимана и публикувана във Фейсбук и стигаща до НАП и Министерство на Туризма ( надали ли тези институции следят кой каво публикува във Фейсбук). Извода е ясен, както казва Проф Чирков- докато не сменим чипа на мислене на българина- нищо не може да се промени.

  Отговори на този коментар
 3. Боби Бобев август 23, 12:45

  Ако е било шега, тя е нескопосана, като се имат предвид няколкото случая с „уникални“ касови бележки, тиражирани наскоро. Сега ще им друснат едни проверки, които няма да са „на шега“. То се мисли предварително.

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама