Полицията се отчете с гордост за деветмесечието

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 17, 2009 08:35

Полицията се отчете с гордост за деветмесечието

През тази седмица от РПУ – Харманли бе съобщен отчета за първите девет месеца на годината. Според него през този период са имали постъпили общо 342 сигнала, при 351 през 2008 година. Разкритията общо са 51,26%, а през 2008 са били 48.55%.

Наблюдава се ръст на кражбите. Докато през 2008 те са били 101, а тази са с десет повече. И при тях разкриваемостта е повече с 14%.

Работата по линия на наркотиците през първото деветмесечие се е увеличила. До септември тази са имали 16 случая, при 14 за миналата. При тях всички пласьори са установени и е образувано дознание. Очаква се от прокуратурата да предяви обвиненията си срещу тях в съда.

Работата на униформените в тази област ще се увеличава, защото все повече хора опитват да се занимават с този бизнес, по простата причина, че при него печалбите са много големи. Един кг. суха маса марихуана струва 5000 лева, а може а се отгледа на 10 квадрата. За справка същата печалба може да се получи при гледането на няколко месеца на бостан, където работата и много изморителна.

Ще има увеличение на домовите кражби, прогнозират от полицията. Причината е, факта, че много предприятия се задъхват и затварят врати. Много хора остават без работа и единствения им доход са кражбите. Освен това от затвора заради комулация или от амнистия са излезли затворниици. Пукото, Кертика, и Папунето са все хора, които държат най-голям дял в извършването на домови кражби.

Снижава се възрастта на извършителите на престъпления извършени от малолетни и непълнолетни. За този период те са 22.

Има намаляване на ръста при проявите на едро хулиганство. Тази година те са две, а миналата са били 5. УБДХ-тата се запазват. Двата вида престъпления се извършват предимно под влиянието на алкохол.

Има 19 разкрити икономически престъпления за щети от 239 хиляди лева. През 2008 са били 31 за 31 хиляди лева. Намалели са престъпленията, но злоупотребите са като суми са се увеличили.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 17, 2009 08:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама