Полицейско насилие или насилие над полицията

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 21, 2015 15:44

Полицейско насилие или насилие над полицията

Акценти

  • При първия разпит Неда Митева не е казала, че парите са и дадени от стареца
  • За полицейско насилие се оплакала ден след като е била разпитвана

Свързани публикации

Любима тема на много медии през последните дни е полицейското насилие. Последен пример за това е случаят със симеоновградчанката Неда Митева, на 63-години, която бе приета в хасковска болница със счупен крак и синини по ръцете. Жената твърди, че в понеделник, 13 юли, е била бита от полицаи в Симеоновград. Сигналът е подаден на другия ден – 14 юли, на тел. 112, където заявила за побой, извършен от полицейски служител. Тя се оплакала, че са я били, защото не е признала, че е откраднала пари от 82-годишния Теньо Добрев, за когото се грижила в последните 3 месеца и който наскоро почина.

Неда Митева е подала жалба срещу полицаите. Ог пресслужбата на ОД МВР-Хасково съобщиха лаконично, че вече се извършва вътрешна проверка по случая и се очаква тя да приключи за месец.

Навсякъде бе тиражирана версията на болната жена, но при разговор с хора картината добива друг вид.

По телефона синът на починалия дядо Теньо – Марин Добрев, който е подал жалба до полицията, споделя: „Много от тези неща, които тази жена говори, не са верни. Идвах в Симеоновград почти всеки месец, а по телефона постоянно поддържах връзка с баща ми.“

При последния път той забелязал, че вратата на гардероба е отворена не с оригиналния ключ. Преди смъртта си баща му споделил, че оставил там пари и предупредил сина си, че те са за погребението и на него. Синът каза, че проверил мястото, където е казал баща му, че са парите, но не намерил нищо. „Попитах Неда, а тя започна да развива версии, че парите са под балатума, че са нарязани.“ След това той я попитал: „А къде са нарязаните?“. Тя отговорила, че някой ги е откраднал, докато я е нямало. Каза още, че са нарязани 4 200 лева. „А от къде знае сумата, не ми е ясно?“, се пита той и добавя: „Разбрах, че е обменяла нарязани пари в банката.“

Полицаите разпитали Неда като главен заподозрян за кражбата. У нея намерели скрита сериозна сума пари. Тя не обяснила от къде ги има, не е споменала, че са й били дадени приживе от дядото. Полицаите я завели в полицията, да я разпитат. Там вдигнала кръвно 190 на 100, а криминалистите извикали Бърза помощ. Прегледал я лекар, а полицаите я освободили като непригодна за разпит. Не са констатирани наранявания по жената. Само се е оплакала, че я боли кракът.

Задържали съпругът й Ангел. Той бил освободен на другия ден около 15 часа. Два часа след това Неда е подала сигнал, че върху нея е извършено полицейско насилие.

Тогава започва да тиражира версията, че парите й били дадени от дядо Теньо.

„Цялата къща е опоскана и няма никакви вещи в нея“, оплака се синът Марин. Неда му обяснила, че дядото й дал вещите. Станало ясно, че са подготвяли прехвърляне на къщата без негово съгласие, сподели наследникът.

Марин каза, че в края на май дядото се уговорил с Неда да го гледа за пет лева на ден. „Даже и пари да не ми дава, Бог ще оцени дейността ми. Без пари ще го гледам“, споделяла тогава Неда на сина.

Неда е работила в Гърция и е имала проблеми с крака. Затова се е върнала в България и два месеца я е гледал съпругът й Ангел. Тя е има и остеопороза, която е причина да си счупи крака. Предстояла й скъпа операция.

Въпреки че заплатата й е пет лева дневно или 150 месечно, Неда е изплатила два бързи заема с високи лихви, а съпругът й си направил скъпи очила и редовно ходили заедно по заведения, споделят симеоновградчани.

Два дни преди смъртта, дядото е получил пенсията си, но синът не я намерил. Неда обяснила, че той й дал да пазарува. „Как щеще изкара до края на месеца без пари?“, пита се синът.

Над дядото в последно време са извършени два грабежа, разкрити от полицай Цветан Горанов, човекът, за който се твърди, че е извършил насилието.

Според сина Марин, Неда говори едно, а после прави друго. Дядото е бил стиснат и никога няма да й даде толкова пари, твърди той, но не изключва да й е плащал с вещи. „Баща ми не зачиташе моето мнение. Исках да му търся личен асистент, но той каза, че те били циганки. Той си я избра тази жена, нещо са го омаяли с някакво обещания“, заключава синът.

До три седмици полицията ще излезе със становище по случая.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 21, 2015 15:44
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Gruicho юли 22, 13:22

    само и вижте циганската мутра – жив бандид!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама