Политици дадоха три дни на държавата да решава проблема с бежанците

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 20, 2016 18:41

Политици дадоха три дни на държавата да решава проблема с бежанците

Акценти

  • На протеста бе прочетена декларация, с която се искат оставки на директора на лагера - Димитър Захариев и на председател на Агенцията за бежанците - Петя Първанова.

Свързани публикации

Ако до три дни не започнат да се изпълняват исканията ни, започваме гражданско неподчинение. Това заплашиха днес организаторите на третия за последните 6 месеца протест, срещу присъствието на бежанци в Харманли. В него се включиха стотици харманлийци. Той бе организиран от партиите „Патриотичен Фронт“, ВМРО и НФСБ. Техните лидери бяха си сложили медицински маски лицата.

Към шествието се включиха и рокери от местния клуб „Чакалите“.

Недоволството на местните хора е насочено срещу институциите, които според тях не реагират адекватно и не дават конкретна информация за случаите на заразни заболявания в регистрационно-приемателния център (РПЦ). Те не вярват нито на РЗИ, нито на главният здравен инспектор, който посети лагера в Харманли. От двете институции увериха, че опасност за населението в града от зарази няма.

На протеста бе прочетена декларация, с която се искат оставки на директора на лагера – Димитър Захариев и на председателя на Агенцията за бежанците – Петя Първанова.

Другите искания бяха в РПЦ да влезнат специалисти от Клиниката по паразитология, а бежанците да не бъдат допускани да се движат свободно из града.

Евродепутатът Ангел Джабазки каза, че гражданското неподчинение може да започне със затваряне на магистралата. Той обвини държавните институции, че лъжели хората и нарече служителите там държавни и административни мишки.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 20, 2016 18:41
Напиши коментар

7 Коментара

  1. харманлиец ноември 20, 23:06

    Не е лошо човек да си мери приказките. Г-н Джамбазки като виден еврочиновник със 17 000лв.заплата влиза ли в графата „държавни и административни мишки“

    Отговори на този коментар
  2. Пацо ноември 20, 20:38

    Нали нямаше да е партиен протеста? Псевдопатриотите и те парче от баницата искат…
    Иначе всички за Харманли „добруват“.

    Отговори на този коментар
  3. Dimitar Stalev ноември 20, 20:21

    От цялото видео най-много ми хареса „Стоп кадъра“ с Кметицата Мария Киркова!Според г-н Атанасов това е гвоздеят на протеста и казаното от кметицата е „гениално“ за разрешаването на проблема в Харманли! Иване- голяма „ГРЕДА“ удари с показването на изказването на Кмета на ГЕРБ в Харманли,защото добре се чу реакцията на протестиращите,защото това не е позиция на Кмет на града-това е позиция на Кмет на ГЕРБ,който ако нищо не може да направи,може единствено да си подаде ОСТАВКАТА!

    Отговори на този коментар
  4. Мърдок ноември 20, 19:31

    Патриотичен фронт – партия, не беше ли коалиция?

    Отговори на този коментар
  5. Националист ноември 20, 18:51

    И „Хиените“ ли бяха там 🙂 ? Защото аз видях “ Чакалите „

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама