Почина втори лекар, в Хасковска област от Нидерландия дойдоха още носители на COVID-19

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 3, 2020 17:56

Почина втори лекар, в Хасковска област от Нидерландия дойдоха още носители на  COVID-19

В битката с коронавируса почина още един лекар – 61-годишната Нели Пандова – Илиева от Спешна помощ в София. Това съобщи доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб (НОЩ) тази сутрин. Тя е сред първите заразени с COVID-19 и е лекувана в Окръжна болница. След видимо подобряване била изписана за домашно лечение. Вчера влошила състоянието си и макар да й е оказана навременна помощ, е починала Александровска болница.

Първата жертва бе специалиста по инфекциозни болести от Сливен д-р Илиана Иванова.

За последното денонощие лабораторно потвърдените заразени с коронавирус у нас лица са 23. С тях общият брой става 1 611. Това съобщи Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб (НОЩ) тази сутрин.

На него ядосан дойде и премиерът, като доведе със себе си и Венцислав Мутафчийски, този път без генералския мундир . Целта му бе да опровергае тиражираните по социалните медии версии, че функциите на НОЩ са изчерпани.  Бойко Борисов каза, че хората в щаба са най-добрите и работят денонощно без заплащане. От две седмици те настоявали пред премиера да сменят начина на оповестяване на новините, свързани със разпространението на заразата.

„С ежедневните брифинги този начин е контрапродуктивен, фиксира вниманието, което не е полезно,“ сподели председателят Мутафчийски, а премиерът разказа как се е случило. „Каква радост бе когато им казах, че отменям присъствието им на сутрешните брифинги, че веднага се разбягаха, да не решат, че трябва да си помисля и да отменя решението си. Само Мутафчийски остана при мен.“

Хасковска област

С полет от Нидерландия, на 1 май на летище София са пристигнали две жени от община Хасково, за които в последствие се е разбрало, че  имат положителни PSR тестове, направени в страната, от която идват. От летището в София до дома си са използвали такси.

В този полет са пътували 54 пасажери, от които жители на област Хасково са още 4-ма. 2-ма от Харманли и толкова от Тополовград. На всички тях предстои да бъдат взети проби през следващите два дни. Контактните лица се установяват и ще бъдат поставени под 14-дневна карантина, гласи съобщението от Областна администрация – Хасково .

Снимка: МС

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 3, 2020 17:56
Напиши коментар

3 Коментара

  1. Николова май 5, 12:00

    Тези хора,за съжаление са били без платени медицински застраховки.
    На черно са работили,незаконно.
    В този случай,особено сега когато цялата страна е в карантина, няма кой да помогне. тук хората вървят на два метра разстояние и дистанцията и при отпускане на мерките я спазват Коригират се един друг ако някой се опитва да ги доближи

    Отговори на този коментар
  2. fg май 3, 21:28

    точно пък тоя дюмбелин се скъса от работа

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама