Почина втори лекар, в Хасковска област от Нидерландия дойдоха още носители на COVID-19

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 3, 2020 17:56

Почина втори лекар, в Хасковска област от Нидерландия дойдоха още носители на COVID-19

В битката с коронавируса почина още един лекар – 61-годишната Нели Пандова – Илиева от Спешна помощ в София. Това съобщи доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб (НОЩ) тази сутрин. Тя е сред първите заразени с COVID-19 и е лекувана в Окръжна болница. След видимо подобряване била изписана за домашно лечение. Вчера влошила състоянието си и макар да й е оказана навременна помощ, е починала Александровска болница.

Първата жертва бе специалиста по инфекциозни болести от Сливен д-р Илиана Иванова.

За последното денонощие лабораторно потвърдените заразени с коронавирус у нас лица са 23. С тях общият брой става 1 611. Това съобщи Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб (НОЩ) тази сутрин.

На него ядосан дойде и премиерът, като доведе със себе си и Венцислав Мутафчийски, този път без генералския мундир . Целта му бе да опровергае тиражираните по социалните медии версии, че функциите на НОЩ са изчерпани.  Бойко Борисов каза, че хората в щаба са най-добрите и работят денонощно без заплащане. От две седмици те настоявали пред премиера да сменят начина на оповестяване на новините, свързани със разпространението на заразата.

„С ежедневните брифинги този начин е контрапродуктивен, фиксира вниманието, което не е полезно,“ сподели председателят Мутафчийски, а премиерът разказа как се е случило. „Каква радост бе когато им казах, че отменям присъствието им на сутрешните брифинги, че веднага се разбягаха, да не решат, че трябва да си помисля и да отменя решението си. Само Мутафчийски остана при мен.“

Хасковска област

С полет от Нидерландия, на 1 май на летище София са пристигнали две жени от община Хасково, за които в последствие се е разбрало, че  имат положителни PSR тестове, направени в страната, от която идват. От летището в София до дома си са използвали такси.

В този полет са пътували 54 пасажери, от които жители на област Хасково са още 4-ма. 2-ма от Харманли и толкова от Тополовград. На всички тях предстои да бъдат взети проби през следващите два дни. Контактните лица се установяват и ще бъдат поставени под 14-дневна карантина, гласи съобщението от Областна администрация – Хасково .

Снимка: МС

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 3, 2020 17:56
Напиши коментар

3 коментара

 1. Николова май 5, 12:00

  Тези хора,за съжаление са били без платени медицински застраховки.
  На черно са работили,незаконно.
  В този случай,особено сега когато цялата страна е в карантина, няма кой да помогне. тук хората вървят на два метра разстояние и дистанцията и при отпускане на мерките я спазват Коригират се един друг ако някой се опитва да ги доближи

  Отговори на този коментар
 2. fg май 3, 21:28

  точно пък тоя дюмбелин се скъса от работа

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.