Платеното паркиране може да става и с касова бележка

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 5, 2019 11:33

Платеното паркиране може да става и с касова бележка

Платеното паркиране в центъра на Харманли вече ще става само с фискална касова бележка. Това решиха съветниците на последната сесия на ОбС. Те промениха Наредба №24 за обществения ред, в частта при използване на пътни превозни средства на територията на общината.
Събраните приходи от концесии в община Харманли за 2018 година са 5 700,40 лева без ДДС. Това става ясно от докладна, внесена от кмета на последната сесия на ОбС.
В момента има действащи два договора за концесия. Единият е сключен на 1 юли 1999 г. за строителство ”Доизграждане и експлоатация на два броя тенис-кортове и прилежащ терен ”градски парк” в гр. Харманли“. Концесионер “ИН-99” ООД. С решение от 20 декември 2001 г. на ОбС е удължен срокът от 15 на 35 г.
Другият контракт е сключен на 10 юни 2015 г. за „Управление и стопанисване на Градска градина – Харманли, ползване на изградените обекти в нея и извършване на дейности, свързани с тях“ с концесионер “Бонев Комерс” ЕООД. Срокът е 15 г.
Още терени за разширение на Гробищния парк купува община Харманли. Съветниците дадоха разрешение на кмета Мария Киркова да закупи допълнителна земя, а сумата, отделена за това, е 5 196 лв.
ОбС определи пасища, мери и ливади за стопанската 2019 – 2020 г. за индивидуално и общо ползване от собственици или ползватели на животновъдни обекти.
Няколко отчета бяха приети без никакви дискусии.
Единият е за дейността на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Другият е за изпълнението на Програмата за опазване на околната среда на територията на Община Харманли, с период на действие 2016 – 2020 г. Третият отчет е за изпълнение на Програмата за управление на кмета за 2018 г.
При приемането на отчет за изпълнените дейности, заложени в Програмата за управление на отпадъците, съветник Диана Делчева информира за нерегламентирано сметище до старите гробища.
Екологът каза, че знаят за него и в най-скоро време ще го ликвидират.
В друга точка бе дадено разрешение на „Теленор България“ ЕАД за изработване на проект на план за застрояване за местността Картун балкан, край с. Шишманово за изграждане на станция.
От БСП гласуваха „против“ внесената докладна, с която се оправомощава кметът Мария Киркова да изрази съгласие по приемане на проекто – решения на Общото събрание на Асоциацията по ВиК.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 5, 2019 11:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама