Певческа група ,,Иглика“ засне 6 телевизионни клипа

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 30, 2007 03:30

Певческа група ,,Иглика“ засне 6 телевизионни клипа

Акценти

  • Интернет издание бр. 6(13), година ІІ, 29 юни - 26 юли 2007 г.

Свързани публикации

Шест телевизионни клипа засне в петък фолклорната певческа група ,,Иглика“, с ръководител Румен Христов. Записите бяха направени от ямболската телевизия ,,Шалом“ и ще бъдат предавани по националните кабелни оператори. Кадрите бяха снимани в читалището, а маджаровските певици бяха облечени в народни носии. Те изпълниха песните ,,Замръкнала е хубава Яна“, „Тракийска китка“, „Родопска китка“, „Сюита за Капитан Петко Войвода“, „Дона слиза от горица“ и „Невено, Невенке“.
Групата ,,Иглика“ е основана през 2000 г. към читалище ,,Н. Й. Вапцаров“. Ръководителят на състава Румен Христов свири на акордеон. Друг инструменталист към формацията е Веско Спасов, гъдулар. В началото на месеца те записаха в професионално студио и първия си диск. В него са включени 12 песни. Вокалистки са: Станка Петрова, Лилия Господинова, Радостина Стоева, Мата Иванова и Лилия Велкова.
В репертоара на ,,Иглика“ са включени фолклорни песни от всички краища на страната.
Годишно имат около десетина изяви. Не пропускат празник в града, където да не излезат на сцена. Имат награди от международен фестивал от Петрота, излъчвали са ги по телевизия Рекординг и по СКАТ.
В момента маджаровските славеи се готвят за международния фолклорен фестивал ,,От Арда до Егея“, който ще се проведе през септември. Изявите ще бъдат в Ивайловград и Маджарово. В тях ще участват и гръцки фолклорни групи.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 30, 2007 03:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.