Певческа група ,,Иглика“ засне 6 телевизионни клипа

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 30, 2007 03:30

Певческа група ,,Иглика“ засне 6 телевизионни клипа

Акценти

  • Интернет издание бр. 6(13), година ІІ, 29 юни - 26 юли 2007 г.

Свързани публикации

Шест телевизионни клипа засне в петък фолклорната певческа група ,,Иглика“, с ръководител Румен Христов. Записите бяха направени от ямболската телевизия ,,Шалом“ и ще бъдат предавани по националните кабелни оператори. Кадрите бяха снимани в читалището, а маджаровските певици бяха облечени в народни носии. Те изпълниха песните ,,Замръкнала е хубава Яна“, „Тракийска китка“, „Родопска китка“, „Сюита за Капитан Петко Войвода“, „Дона слиза от горица“ и „Невено, Невенке“.
Групата ,,Иглика“ е основана през 2000 г. към читалище ,,Н. Й. Вапцаров“. Ръководителят на състава Румен Христов свири на акордеон. Друг инструменталист към формацията е Веско Спасов, гъдулар. В началото на месеца те записаха в професионално студио и първия си диск. В него са включени 12 песни. Вокалистки са: Станка Петрова, Лилия Господинова, Радостина Стоева, Мата Иванова и Лилия Велкова.
В репертоара на ,,Иглика“ са включени фолклорни песни от всички краища на страната.
Годишно имат около десетина изяви. Не пропускат празник в града, където да не излезат на сцена. Имат награди от международен фестивал от Петрота, излъчвали са ги по телевизия Рекординг и по СКАТ.
В момента маджаровските славеи се готвят за международния фолклорен фестивал ,,От Арда до Егея“, който ще се проведе през септември. Изявите ще бъдат в Ивайловград и Маджарово. В тях ще участват и гръцки фолклорни групи.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 30, 2007 03:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама