Пенсионер и безработен се бориха за кръста в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 6, 2015 14:22

Пенсионер и безработен се бориха за кръста в Харманли

Акценти

 • Стотиците харманлийци дошли да наблюдават ритуала си тръгнаха разочаровани

Свързани публикации

Само двама се хвърлиха да спасяват кръста в реката край Харманли на Богоявление тази година. Победителят е Кирил Антонов, на 26 години. Той заяви, че вече за трети път улавя светинята. Кметът Михаил Лисков му даде награда от 150 лева.

За участие в ритуала, освен Кирил се бяха записали още двама. Единият е неговият братовчед – Атанас, който въобще не се измокри, а другият – 73-годишният пенсионер Продан.

От 8 часа в Харманлийските храмове „Св. Атанасий” и „Св. Иван Рилски” се проведе празнична служба. По-късно от общината до мястото на хвърлянето, се проведе литийно шествие, а пред тях духовата музика свиреше маршове.

Стотиците харманлийци дошли да наблюдават, останаха разочаровани от краткия ритуал и бяха учудени, че желаещите да извадят кръста бяха само двама.

Същия ден, вече за трета година, семейство Баневи, които имат магазин за строителни материали до моста на реката, почерпиха миряните за здраве на именника Банко.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 6, 2015 14:22
Напиши коментар

15 Коментара

 1. djo януари 9, 17:24

  Жал ми е за хората , които се хвърлят във водите на реката-на някакви си петдесетина метра по-нагоре има клоака на отпадните води на града.Така че, кръста малко или много се хвърля в тази мръсотия, наречена вода , разредена с лайна, миещи препарати, отрови и всякакви течни боклуци, за които и фантазията ви е бедна.
  Би трябвало кмета да помисли за по-добро място за този ритуал другата година, а не в тази гнусотия.Тогава и аз бих се хвърлил на драго сърце.
  Има ли тука ХЕИ да се произнесе по въпроса?

  Отговори на този коментар
 2. н януари 8, 22:50

  Продан Много Голям Българин

  Отговори на този коментар
 3. (n) януари 8, 21:08

  Тези момчета от миналата година са се подготвили да вдигнат настроението на града и на този Йорданов ден, но поради причината, че общината решила тази година да не допуска пияни хора, кметът не ги допуснал да скочат за кръста. Ти без да си употребил дори малко алкохол можеш ли да скочиш в тези ледени води? Вие знаете ли някога някой от тези момчета да са се сбивали за кръста или някакви подобни глупости, не нали? Напротив те вдигат настроението на града, този циганин и този пенсионер какво направиха? Да продължава кметът да спира младите момчета които искат да направят нещо, да пуска такива цигани и пенсионери. Той затова сме на такова ниво! Това е позор!!!

  Отговори на този коментар
 4. СМЯХ януари 6, 21:14

  Резил и то голям,лично аз предпочетох да не ида изобщо,просто знаех,че ще е циганска история.ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ !

  Отговори на този коментар
 5. AZE януари 6, 20:53

  Tova li sa mujete na Harmanli…!

  Отговори на този коментар
 6. hhhhhh януари 6, 20:37

  до колкото се чу слух май кмета нещо има намеса тия момчета да не скачат за кръста ако някой знае повече да сподели

  Отговори на този коментар
 7. ..... януари 6, 19:20

  Пенсионера само затова,че е участвал трябваше кръста на него да дадат,е на тоя ром.Въобще,защо се допускат роми по-добре кръст да не се хвърля отколкото нехристияни да скачат във водата.

  Отговори на този коментар
 8. ..... януари 6, 19:18

  Няма да има вече Ясене такъв Йорданов ден и аз не бях виждала такъв хубав Йорднаовден,но като се говорят глупости по името на Иван Дюлята и другите момчета,които направиха толкова много и нямаше никаква благодарност,така ще бъде.Хайде сега цялата циганска махала да празнува,догодина ще ги чакаме пак.Срам.

  Отговори на този коментар
 9. Hristo Jelev януари 6, 17:09

  Радвайте се че тази година е циганин защото другата година ще е Сириец!Вече никой нормален човек няма да остане в Харманли!

  Отговори на този коментар
 10. той януари 6, 16:57

  Ами като няма други мераклии…….

  Отговори на този коментар
 11. водопроводчик януари 6, 16:15

  от общината могат само партийни събрание да правят, но но и да организират подобни неща . Тази година се повтори това което виждахме преди години – цигани да вадят кръста …. Явно това е бъдещето на харманли

  Отговори на този коментар
 12. Ясен януари 6, 15:58

  Ония момчета миналата година дето направиха такъв Йордановден организира го Иван Дюлята никога няма да се повтори пак ! Тази година – Пълно разочарование !

  Отговори на този коментар
 13. Стамов януари 6, 15:46

  Аз и много други очаквахме да видим един хубав Йордановен но работа стана както преди години само един пиар на червения кмет и хора от неговия електорат – цигани и пенсионери… Резил..! Къде са ония момчета дето бяха миналата година с народните носии…

  Отговори на този коментар
 14. rezil януари 6, 15:16

  Браво на Общината, Браво на кмета, резил… Къде са нашите хубави момчета, какво в Харманли само цигани и пенсионери ли има. Защо кмета подкрепя червеният си електорат, Групата от миналата година съживи Харманлиският дух. Никога повече непожелавам на мойте скъпи съграждани такъв резил на Йорданов ден….

  Отговори на този коментар
  • Сани януари 7, 01:27

   Резил…В Харманли пенсионер и циганин са най-големите смелчаги дръзнали да влязат в студените води за кръста..
   Смелчагите от миналата година ги нямаше и най-вероятно е имало основателна причина за това за което естествено маи г-н Кмета има вина..
   Колко жалко за всички нас..

   Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама