Пазари и борси отново отварят за клиенти

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 25, 2020 08:24

Пазари и борси отново отварят за клиенти

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ # 16/900 година XVII, 24 - 30 април 2020 г.

Свързани публикации

Кооперативните пазари и борсите за зеленчуци и плодове отново отварят. От тази седмица във всички населени места в региона търговци и производители ще могат да излагат стоката си, както са го правили през годините.
Това е последното решение на общинските власти, които се съобразяват със заповеди на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Последното му действие (засега) бе да отмени забраната за работа на пазарите и цветните борси в страната, като няма да работят само в дните от Разпети петък до Великден включително.
Новата заповед дойде, след като търговците и властите са създали добра организация и стриктно прилагане на въведените противоепидемични мерки на кооперативните пазари и цветните борси.
На 22 април, сряда, в Ивайловград пазара заработи отново.
В петък, 24 април в Тополовград отново при засилени мерки, търговци ще изложат стоката си за клиенти.
В събота, 25 април жителите на Харманли също ще имат възможност да посетят пазара.
В неделя, 26 април в Любимец търговската дейност ще започне да се развива отново.
На местните власти е наредено преди всеки пазар, на районите на които се намират да се дезинфекцират както масите, така и цялото пространство.
За да продължат дейността си те трябва да спазват спуснатите от министерството мерки – дезинфекция, маски, дистанция, еднопосочно движение.
В първите три дни от следващата седмица търговците ще могат да продадат стоката си, за да не са на загуба.
На 12 април премиерът Бойко Борисов обяви, че държавата ще изкупи българската продукция по кооперативните пазари, ако тя тръгне да се разваля или търговците не успеят да я продадат.
„Деси, ако някъде установите, че не се спазва дисциплина по пазарите, социалният патронаж да изкупи доматите и краставиците и по празниците да се изконсумират в старческите домове и от хората, които имат нужда. Това, което не може да се продаде от нашето производство, още днес да се изкупи, за да не се развали и да се даде на социалните служби“, разпореди тогава Борисов на земеделския министър Десислава Танева.

Със своя Заповед министърът на здравеопазването нарежда от 21 април да се възобновят плановите детски консултации, основните задължителни имунизации, женските консултации, както и плановият прием в лечебните заведения.
Детските консултации и дейностите по поставяне на задължителните имунизации ще се извършват в дните вторник и четвъртък. Предварителното записване на час е задължително и за провеждането на женските консултации, и за осъществяването на медицински прегледи и консултации в диагностично-консултативните центрове и медицинските центрове.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 25, 2020 08:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама