Пак закриват харманлийското горско

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 1, 2016 13:51

Пак закриват харманлийското горско

Харманлийското Държавно горско стопанство и това в Маджарово ще бъдат обединени. За това има издадена заповед на министъра и тя влиза в сила от 1 септември 2016 година. В двумесечния срок ще стане ясно какви служители ще има в Харманли, защото управлението ще бъде в Маджарово. Вероятно в Харманли ще остане офис с горски и лесовъди.

Служителите ще бъдат автоматично преназначени на новото си работно място.

Горското в Харманли бе самостоятелна единица до 2010 година. Тогава тя бе влята в тази на Хасковското, където бе управлението. Причината, която бе изтъкната, е че тук няма толкова гори, за да се издържа самостоятелно.

След това по времето на премиера Пламен Орешарски горското в Града на Белоногата се отдели. Министърът на МЗХ проф. Димитър Греков заяви, че „в малкия град трябва да бъдат осигурени повече работни места и ние правим това със създаването Горско стопанство.“ Обеща от други, печеливши предприятия да се отделят средства за тук.

В момента в ДГС – Харманли има 16 служители. Годишно добивът е около 2 500 кубика дърва. В Маджарово добивът е над 18 000.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 1, 2016 13:51
Напиши коментар

3 Коментара

  1. харманлиец юли 1, 20:28

    ЕЕЕЕЕЕ това е прекалено!

    Отговори на този коментар
  2. Елфи юли 1, 18:15

    Първо НОИ, сега и горското… Какво ли следва?!…

    Отговори на този коментар
    • srear юли 2, 08:57

      На мен ми идва на ум за общинския съвет ,,,,По стандартите на богатите страни имаме кадри да обслужват една малка държава като Андора,или княжество Лихтенщайн….

      Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама