Фалшиви фланелки с брандове на футболни отбори задържаха митничари

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 2, 2016 07:42

Фалшиви фланелки с брандове на футболни отбори задържаха митничари

Акценти

  • В изпълнение на Регламент /ЕС/ № 608/2013 и Закона за марките и географските означения за случаите ще бъдат уведомени правопритежателите на марките

Свързани публикации

Митническите служители на Капитан Андреево задържаха хиляди текстилни изделия, сред които и футболни екипи, със съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. Това ставя ясно от тяхно съобщение. Стоката е превозвана в камион с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. Камионът е бил отделен за щателна митническа проверка, при която митническите служители открили, че в част от колетите с групажна стока има дрехи, чанти и обувки, носещи лого на световноизвестни марки. В колетите са открити общо 1787 текстилни изделия, като най-голям е броят на фланелките с къс ръкав с логото на „Adidas“, „Puma“ и „Nike“, а комплектите от фланелка с къс ръкав и къси панталони с логото на  „Adidas“. Част от фланелките и спортните комплекти са с емблемите на националните футболни отбори на Германия  и Англия и на световноизвестните клубни отбори „Челси“ и „Борусия Дортмунд“. Сред фалшивите дрехи са открити и детски рокли, жилетки и ризи с дълъг ръкав, по-голяма част с логото на „Armani“. Задържани са още 252 чанти с логата на „Michael Kors“, „Guess“ и „Philipp Plein“.

Открити са и 40 чифта кецове със знаците на „Converse All Star“.

В изпълнение на Регламент /ЕС/ № 608/2013 и Закона за марките и географските означения за случаите ще бъдат уведомени правопритежателите на марките, уточняват от Агенция Митници.

Снимка: Митници

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 2, 2016 07:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама