Пак се смяха на Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 4, 2015 14:54

Пак се смяха на Харманли

След като вече цялата страна се смя на асфалтираните дървета по тротоарите в Харманли, сега Градът на Белоногата отново попадна под обективите на централните медии. Този път с абсурдните изисквания на местната администрация, която постави непосилни изисквания за поставяне на къщичка за книги с размери на принтер в Градската градина.

Разрешението бе поискано от Гражданско движение „Заедно за Харманли“, а от местната администрация след като се бавиха известно време отвърнаха с писмо, в което бяха изписани множество условия. Става ясно, че те не правят разлика между малка къщичка или голям обект за търговия например.

Повече от репортажите на телевизиите.

Отговорът на кмета

Отговорът на кмета

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 4, 2015 14:54
Напиши коментар

18 Коментара

 1. Милена юни 5, 20:18

  Поздравления за всички, които напуснаха Харманли! Библиотеката срещу градината без посетители, но къщичката с 5 книжки, между които може да се скрие смок, е особено важна за просветата в града. Жалко, много жалко.

  Отговори на този коментар
  • fsytwsy юни 6, 12:25

   Миленче,от километри опс.(от няколко само фрази )си личи колко си пристрастна и душевно несъстоятелна мила.
   Кви смоци ,кви библиотеки?Просто група млади хора разчупват клишета,вместо децата да се завират в академичната строгост и чиновническата процедура на библиотеката,да си прекарат няколко часа весело четене в парка.И изобщо не иде реч за няква си ПРОСВЕТА (често използвана дума да изглежда човек начетен)Става въпрос за НАРЦИСИЗМА
   от който боледуват общинските служители.

   PS.Ако някоя думичка ти е непозната мила иди в парка и почети.Справка Зигмундт Фроид

   Отговори на този коментар
   • Странно юни 7, 00:23

    fsytwsy, в българския език (с кратък член, не с пълен, защото думата „език“ не е подлог, а допълнение) дума „ОПС“ няма. Подобна дума има в английския език, но пък едва ли е удобно да бъде употребена тук, понеже не преследва стилистична или експресивна цел в хода на изказа, а просто идва да покаже егото на автора и, че знае чужд език. Думата „КВИ“ се пише с апостроф, иначе казано горна запетая, тъй като в случая умишлено са изпуснати не един, а няколко звука ( нормативно изискване е думата да се изписва по следния начин „КАКВИ“). Изговорът или изписването „КВИ“ е присъщ на диалектите, но тъй като е удобен, често се използва в сленга (младежки говор). Думата „НЯКВА“ няма смисъл да се коментира. Изписването „ЗИГМУНДТ“ е типично за немския език, но на български краесловна буква „Т“ се изпуска. Защо пиша този коментар ли?! Ами защото мисля, че едва ли е уместно човек, който не прилага правилата за правопис поради незнание или нежелание, но без значение на причината да съветва друг да ходел в парка, предполага се с цел да се образова. И не,не съм Милена. Просто съм читател, но възмутен от начина по който човек, очевидно дилетант в определена област съветва друг да правел еди – какво си. Що се отнася до мнението на Милена, пък и моето относно къщичката. Ами инициативата на сдружението за къщичката има ефект при децата в по – малка възраст, да речем до към първи или втори клас, тъй като БИ ПОМОГНАЛА да се формират навици за четене на книжно тяло или за затвърждаване на подобен навик, ако четенето вече е овладяно от детето. Обаче да се счита това с къщичката като инициатива, която би заместила библиотеката си е направо нелепа мисъл. Ако можеше така, англичани и американци отдавна биха си закрили библиотеките, но очевидно не може.

    Отговори на този коментар
    • Dahl sv юни 7, 12:18

     Оо, ама разбирасе ничо друго не ви остава освен да клакьорствате по. Форумите в стил Мая Манолова. Виж ся готин, това че си се изучил и умееш да подреждаш правилно думичките НЕ те прави свободен. Нито ти дава усещането да разчупиш догмите и дасе насладиш на това да си различен.
     Жалко, като казва Миленчето, че в този град останахте само такива еднакво четвартити като павета Команоиди. От такива като теб най много да стане някакъвси посредствен писач, с една две книжки в миниатюрен тираж които страда от битов алкохолизъм. Аре със здраве……

     Отговори на този коментар
   • Милена юни 7, 21:30

    „Анатомията е съдба.“ З. Фройд 🙂 Набраздяването на фронталните лобове зависи единствено и само от възможностите на мозъка като анатомичен орган.
    Послушай го и се примири с анатомията си. Все пак е казано от Фройд. 🙂

    Отговори на този коментар
   • белокосd юни 8, 09:05

    Разгледайте снимките във фейса от огромната змия, която вчера изпълзя до децата-безхаберие и безстопанственост ще превърне градската градина в посещаемо място на влечуги и стадо овце-така беше преди доста години и това ни очаква пак.

    Отговори на този коментар
 2. шофьор юни 5, 17:49

  ТОРЕ плащат на общината за заграденото място

  Отговори на този коментар
 3. Сканирам всичко! юни 4, 20:32

  Тези хора са „уникални“тъпаци и вече 3 мандата „управляват“ Община Харманли!Чуват се приказки,че щяли да се кандидатират и за 4-ти мандат.Ако и сега гласувате за тях,нищо чудно на входа на градската градина да сложат табела:Платена разходка-вход 1 лв.

  Отговори на този коментар
 4. Dahl sv юни 4, 20:04

  Не е недоразумение госпожо зам. Кмет. Безочливо, безпардонно, чиновническо де…… е. Нали всеки нормален общинар би поканил на среща инициаторите да си изясни казуса? Но вие сте прекалено отдалечени от нормалноста госпожо кмет по милост на партията майка.

  Отговори на този коментар
 5. Luciphel юни 4, 18:05

  Който се смее последен, се смее най-добре.

  Отговори на този коментар
 6. razocharovan юни 4, 17:47

  Поредния абсурд..Жалко за хората,които останахме тук..

  Отговори на този коментар
 7. галфон юни 4, 15:20

  Кмете твоите приятели и избиратели в махалата спазили ли са тези изисквания дето сте ги написали в писмото а тези тенекиени павилиони на автогарата имат ли всичко това

  Отговори на този коментар
  • fifo юни 5, 12:47

   Тези си дават башка пара накогото трябва и никои неги пипа. Я виж как е обградено по главната до офиса на ТОРЕ, всеки сие завардил място, ее ама те сикарат общината на екскурзий.

   Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама