Отново свалиха Васил Сяров от поста председател на ОбС

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 1, 2019 10:33

Отново свалиха Васил Сяров  от поста председател на ОбС

Васил Сяров за втори път бе отстранен от поста председател на Общински съвет – Тополовград.
Това стана на последното заседание на местния парламент, състояло се в понеделник, 27 май. Повторното гласуване се наложи, защото областният управител – Станислав Дечев, върна Решение №513 от 25 април 2019 г., с което Васил Сяров бе отстранен първия път от поста председател на ОбС. Юристите от Областна администрация са открили, че решението на общинските съветници е незаконосъобразно и то бе атакувано пред съда.
На сесията в понеделник, свикана от група общински съветници, бе избрана комисия, която проведе тайно гласуване. След като то бе извършено, стана ясно, че 10 от 16-те присъстващи общински съветници са гласували „за“ предсрочно освобождаване на Васил Сяров, а останалите 6 са били „против“. Необходимите гласове за отстраняване са 9.
Първата оставка на господин Сяров бе поискана на сесията в края на месец април. Тогава изненадващо Добрин Парнаров, след като изнесе политическа реч, в която разкритикува управлението на ГЕРБ на местно ниво и го сравни с това на централно, поиска като точка №1 да се включи гласуване за оставката на председателя „за несправяне с работата“, както той се изрази.
Тогава при гласуването 9 бяха „за“ неговото отстраняване, 5 – „против“ и 2 – „въздържали се“.
След последното гласуване има двуседмичен срок, при който това решение на ОбС може да се обжалва, преди да влезе в сила.

Как протече заседанието вижте тук

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 1, 2019 10:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама