Отново свалиха Васил Сяров от поста председател на ОбС

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 1, 2019 10:33

Отново свалиха Васил Сяров  от поста председател на ОбС

Васил Сяров за втори път бе отстранен от поста председател на Общински съвет – Тополовград.
Това стана на последното заседание на местния парламент, състояло се в понеделник, 27 май. Повторното гласуване се наложи, защото областният управител – Станислав Дечев, върна Решение №513 от 25 април 2019 г., с което Васил Сяров бе отстранен първия път от поста председател на ОбС. Юристите от Областна администрация са открили, че решението на общинските съветници е незаконосъобразно и то бе атакувано пред съда.
На сесията в понеделник, свикана от група общински съветници, бе избрана комисия, която проведе тайно гласуване. След като то бе извършено, стана ясно, че 10 от 16-те присъстващи общински съветници са гласували „за“ предсрочно освобождаване на Васил Сяров, а останалите 6 са били „против“. Необходимите гласове за отстраняване са 9.
Първата оставка на господин Сяров бе поискана на сесията в края на месец април. Тогава изненадващо Добрин Парнаров, след като изнесе политическа реч, в която разкритикува управлението на ГЕРБ на местно ниво и го сравни с това на централно, поиска като точка №1 да се включи гласуване за оставката на председателя „за несправяне с работата“, както той се изрази.
Тогава при гласуването 9 бяха „за“ неговото отстраняване, 5 – „против“ и 2 – „въздържали се“.
След последното гласуване има двуседмичен срок, при който това решение на ОбС може да се обжалва, преди да влезе в сила.

Как протече заседанието вижте тук

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 1, 2019 10:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.