Отново поръчка за ремонт на читалище “Дружба“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 2, 2019 16:10

Отново поръчка  за ремонт на читалище “Дружба“

Повторна поръчка за ремонт на сградата на читалището в Харманли са обявили от Общината в петък, 21 юни, а крайният срок за подаване на оферти или заявления за участие бе 18:00 часа на 26 юни.
Тя е за „Инженеринг – проектиране, изпълнение на СМР и упражняване на авторски надзор на обект: „Ремонт на сградата на НЧ „Дружба – 1870″, гр. Харманли“.
Повторното обявяване на тази поръчка се наложи, след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) спря първата. Пред нея бе обжалвано решението на комисията за изпълнител да бъде избрана „АКВА-3“ ЕООД. То бе по искане на дружеството „ТЕА – СТ“ ЕООД. Комисията отмени като незаконосъобразно това решение и върна преписката на възложителя за продължаване на процедурата за възлагане на обществената поръчка.
Пред КЗК „ТЕА – СТ“ ЕООД е предложила голям списък с извършени според тях нарушения при обществената поръчка, но комисията ги намира за неоснователни с изключение на едно. Това е, че „АКВА-3“ ООД е „представила техническо предложение, което не отговаря на предварително обявените условия на поръчката. В заключение, КЗК счита, че с оглед установения порок в техническото предложение на участника „АКВА-3“ ООД, същият не е следвало да бъде допуснат до класиране, а впоследствие и определен за изпълнител на процесната поръчка.“
При първата поръчка в края на 2018 за ремонта кандидатстваха три фирми. Това са: „АКВА-3“ ЕООД, „ТЕА – СТ“ ЕООД, „Марчела – 90 Златко Марчев“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 2, 2019 16:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.