Отново поръчка за ремонт на читалище “Дружба“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 2, 2019 16:10

Отново поръчка  за ремонт на читалище “Дружба“

Повторна поръчка за ремонт на сградата на читалището в Харманли са обявили от Общината в петък, 21 юни, а крайният срок за подаване на оферти или заявления за участие бе 18:00 часа на 26 юни.
Тя е за „Инженеринг – проектиране, изпълнение на СМР и упражняване на авторски надзор на обект: „Ремонт на сградата на НЧ „Дружба – 1870″, гр. Харманли“.
Повторното обявяване на тази поръчка се наложи, след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) спря първата. Пред нея бе обжалвано решението на комисията за изпълнител да бъде избрана „АКВА-3“ ЕООД. То бе по искане на дружеството „ТЕА – СТ“ ЕООД. Комисията отмени като незаконосъобразно това решение и върна преписката на възложителя за продължаване на процедурата за възлагане на обществената поръчка.
Пред КЗК „ТЕА – СТ“ ЕООД е предложила голям списък с извършени според тях нарушения при обществената поръчка, но комисията ги намира за неоснователни с изключение на едно. Това е, че „АКВА-3“ ООД е „представила техническо предложение, което не отговаря на предварително обявените условия на поръчката. В заключение, КЗК счита, че с оглед установения порок в техническото предложение на участника „АКВА-3“ ООД, същият не е следвало да бъде допуснат до класиране, а впоследствие и определен за изпълнител на процесната поръчка.“
При първата поръчка в края на 2018 за ремонта кандидатстваха три фирми. Това са: „АКВА-3“ ЕООД, „ТЕА – СТ“ ЕООД, „Марчела – 90 Златко Марчев“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 2, 2019 16:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама