Откриват нова транспортна връзка между Тополовград и Елхово

Руска Георгиева
От Руска Георгиева април 8, 2016 11:56

Откриват нова транспортна връзка между Тополовград и Елхово

 

Областната комисия по транспорт прие предложение на община Тополовград за промяна в началния час на тръгване на автобусна линия Елхово – Тополовград. Искането е часът на тръгване от 12,00 да бъде променен на 12,30 ч. Това променя и часовете на пристигане и тръгване на междинните спирки по маршрута в селата Гранитово, Княжево и Синапово. Часът на пристигане в Тополовград става 13,20 ч.

В друга точка тя разгледа и прие за включване в републиканската транспортна схема нова автобусна линия Елхово – Тополовград с часове на тръгване от крайните спирки, както следва: от Елхово в 8,30 ч., а от Тополовград в 7,00 ч. Това разписание ще се изпълнява само в сряда и събота, целогодишно. Новата линия ще обслужва жителите на селата по поречието на р. Тунджа и се изпълнява в традиционните дни за пазар.

По предложение на община Свиленград бе разгледана промяна в съществуващо маршрутно разписание София-Свиленград. То засяга промяна в скоростта на движение на автобуса и времето за придвижване. Основанието за исканата промяна е функциониране на АМ “Марица“ и движението на автобусите с по-висока скорост. Маршрутното разписание и промените са съгласувани с общините Свиленград, Харманли и Любимец.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева април 8, 2016 11:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама