Бивш кмет упреква колега за грешки, които сам е допуснал

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 7, 2016 09:30

Бивш кмет упреква колега за грешки, които сам е допуснал

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 13/651, година XIV, 1-7 април 2016

Свързани публикации

Бившият кмет Михаил Лисков потърси отговорност от сегашния – Мария Киркова, защо е закъсняла с месец представянето на Управленската си програма, след като той бави своята година и половина. Въпросът си той зададе на последната сесия на ОбС, състояла се в сряда, 30 март. С подсказване от най-близката съветничка той цитира член от закон, съгласно който това е трябвало да стене в 45 -дневен срок от встъпването в мандата на новия градоначалник.
Мария Киркова се извини на съветниците, че е закъсняла с един месец, а като бивш съветник в миналия ОбС припомни, че Лисков е внесъл програмата си пред съветниците с година и половина закъснение.
Дора Чанкова поиска да знае ще има ли сливане на училища в общината. Госпожа Киркова отговори, че не се предвижда, въпреки че някои директори имали виждане по въпроса.
Друг опозиционер – Надежда Колева, поиска да знае дали се предвижда да има платен паркинг в центъра на града. Кметът отговори, че това може да стане в централната част, но още не е взето решение. Предстои да се направи цялостен анализ на движението в града и тогава ще се реши.
На същата сесия бе приет доклад за работата на РУ – Полиция, Харманли за 2015 г. Началникът Евгени Генов благодари на съветниците и поиска те да призоват и избирателите си да бъдат по-активни като граждани и да съдействат на полицията не само за разкриване, но и за предотвратяване на престъпленията.
Другата критика на бившия кмет към сегашния бе, че програмата й за управление е обширна и не са изброени конкретно дейностите, които ще се извършват.
Председателят на комисията за общинска собственост Тодор Тодоров се учуди каква конкретика иска Михаил Лисков, след като има толкова много несвършена работа в общината през предишните мандати.
На въпроса Мария Киркова „Пропуснали ли сме много време, когато с европейски пари е можело да се изградят много неща. Сега ще правим всичко възможно да насочим средства за ремонти на пътищата и по селата. Няма как да конкретизирам в програмата, защото ние имаме една рамка и не знаем по коя програма ще кандидатстваме. Определено това няма да бъдат пари от общинския бюджет.
Стана ясно, че община Харманли през последните осем години е пропиляла два програмни периода, в които се отпускаха пари за спортни комплекси, за паркове, за благоустрояване, за подмяна на ВиК мрежа.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 7, 2016 09:30
Напиши коментар

1 Коментар

  1. sisqo април 7, 12:28

    лисков да не губи време а да вземе да се кандидатира за кмет на село Разтрелци.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.