Бивш кмет упреква колега за грешки, които сам е допуснал

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 7, 2016 09:30

Бивш кмет упреква колега за грешки, които сам е допуснал

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 13/651, година XIV, 1-7 април 2016

Свързани публикации

Бившият кмет Михаил Лисков потърси отговорност от сегашния – Мария Киркова, защо е закъсняла с месец представянето на Управленската си програма, след като той бави своята година и половина. Въпросът си той зададе на последната сесия на ОбС, състояла се в сряда, 30 март. С подсказване от най-близката съветничка той цитира член от закон, съгласно който това е трябвало да стене в 45 -дневен срок от встъпването в мандата на новия градоначалник.
Мария Киркова се извини на съветниците, че е закъсняла с един месец, а като бивш съветник в миналия ОбС припомни, че Лисков е внесъл програмата си пред съветниците с година и половина закъснение.
Дора Чанкова поиска да знае ще има ли сливане на училища в общината. Госпожа Киркова отговори, че не се предвижда, въпреки че някои директори имали виждане по въпроса.
Друг опозиционер – Надежда Колева, поиска да знае дали се предвижда да има платен паркинг в центъра на града. Кметът отговори, че това може да стане в централната част, но още не е взето решение. Предстои да се направи цялостен анализ на движението в града и тогава ще се реши.
На същата сесия бе приет доклад за работата на РУ – Полиция, Харманли за 2015 г. Началникът Евгени Генов благодари на съветниците и поиска те да призоват и избирателите си да бъдат по-активни като граждани и да съдействат на полицията не само за разкриване, но и за предотвратяване на престъпленията.
Другата критика на бившия кмет към сегашния бе, че програмата й за управление е обширна и не са изброени конкретно дейностите, които ще се извършват.
Председателят на комисията за общинска собственост Тодор Тодоров се учуди каква конкретика иска Михаил Лисков, след като има толкова много несвършена работа в общината през предишните мандати.
На въпроса Мария Киркова „Пропуснали ли сме много време, когато с европейски пари е можело да се изградят много неща. Сега ще правим всичко възможно да насочим средства за ремонти на пътищата и по селата. Няма как да конкретизирам в програмата, защото ние имаме една рамка и не знаем по коя програма ще кандидатстваме. Определено това няма да бъдат пари от общинския бюджет.
Стана ясно, че община Харманли през последните осем години е пропиляла два програмни периода, в които се отпускаха пари за спортни комплекси, за паркове, за благоустрояване, за подмяна на ВиК мрежа.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 7, 2016 09:30
Напиши коментар

1 Коментар

  1. sisqo април 7, 12:28

    лисков да не губи време а да вземе да се кандидатира за кмет на село Разтрелци.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама