От ВиК предупреждават община Тополовград да пести водата

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 11, 2017 08:16

От ВиК – Стара Загора, са изпратили до община Тополовград предупредително писмо, с което искат тя да ограничи използването на питейно–битова вода през летните месеци. „С настъпилите горещини и липсата на валежи дебитът на водоизточниците е намалял и зачестиха оплакванията на населението за недостиг на питейна вода в определени населени места“, пишат те.
От Стара Загора припомнят, че ползването на водата за питейно-битови нужди от населението има предимство пред ползването и за други цели, съгласно чл. 2 от Закона за водите и чл. 4 , ал. 2 от Наредба 14 от 14 септември.
Те ги съветват да предприемат съответните мерки за ограничаването използване на питейната вода за поливане на „зелени площи“, за зеленчукови градини, за миене на тротоари,
Предупреждават, че ще правят внезапни проверки и при констатирани нарушения в това число и незаконно ползване на питейна вода, ще бъдат предприемани съответните наказателни мерки, съгласно действащото законодателство.
ВиК, район Тополовград, трябва да е към ВиК Асоциацията на Област Хасково, но все още активите му не са прехвърлени от старозагорското дружество.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 11, 2017 08:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама