От Приморско бриджьорите се завърнаха с второ място

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 14, 2017 07:03

От Приморско бриджьорите се завърнаха с второ място

Второ място на национален турнир по бридж в Приморско спечели отборът на бридж клуб „Хеброс – Харманли”. Два месеца преди това те участваха на друг, в Лозенец, където също станаха втори.
Бридж клубът е член на Българската бридж федерация и носител на много призови отличия от Бридж турнири в цялата страна.
През предстоящата учебна година неговите членове изготвиха програма, съвместно с Българската бридж федерация и националния треньор за младежи по спортен бридж, Теню Тенев за създаването на детски групи за обучение и в Харманли. Господин Тенев лично ще обучава и тренира децата на най-популярната игра на карти в света.
За втора поредна година бридж клуб „Хеброс – Харманли” ще е организатор на Национален Бридж турнир „Харманли – 2017“, който ще се проведе в комплекс „Приказките” от 22 до 24 септември. Състезатели от цялата страна са дали заявка за участие и ще се борят за призовите места в надпреварата за златните медали в Турнира по двойки и Отборния турнир.
Българските състезатели по спортен бридж са едни от най- добрите в света. През изминалата 2016 г., страната ни има отличия от турнира, част от IMSA Elite Mind Games 2016 г. който се проведе в град Хуаиан, Китай, като Владимир Михов спечели златен медал в индивидуалното състезание, а Владислав Испорски стана трети в същата дисциплина.

Спортният бридж е първата игра с карти в света, призната за спорт от международния олимпийски комитет през 1995 г. и е интегрална част от семейството на мисловните спортове, провеждащи се в годините на олимпиадите от 2008 г. насам по време на World Mind Sports Games.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 14, 2017 07:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама