От Приморско бриджьорите се завърнаха с второ място

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 14, 2017 07:03

От Приморско бриджьорите се завърнаха с второ място

Второ място на национален турнир по бридж в Приморско спечели отборът на бридж клуб „Хеброс – Харманли”. Два месеца преди това те участваха на друг, в Лозенец, където също станаха втори.
Бридж клубът е член на Българската бридж федерация и носител на много призови отличия от Бридж турнири в цялата страна.
През предстоящата учебна година неговите членове изготвиха програма, съвместно с Българската бридж федерация и националния треньор за младежи по спортен бридж, Теню Тенев за създаването на детски групи за обучение и в Харманли. Господин Тенев лично ще обучава и тренира децата на най-популярната игра на карти в света.
За втора поредна година бридж клуб „Хеброс – Харманли” ще е организатор на Национален Бридж турнир „Харманли – 2017“, който ще се проведе в комплекс „Приказките” от 22 до 24 септември. Състезатели от цялата страна са дали заявка за участие и ще се борят за призовите места в надпреварата за златните медали в Турнира по двойки и Отборния турнир.
Българските състезатели по спортен бридж са едни от най- добрите в света. През изминалата 2016 г., страната ни има отличия от турнира, част от IMSA Elite Mind Games 2016 г. който се проведе в град Хуаиан, Китай, като Владимир Михов спечели златен медал в индивидуалното състезание, а Владислав Испорски стана трети в същата дисциплина.

Спортният бридж е първата игра с карти в света, призната за спорт от международния олимпийски комитет през 1995 г. и е интегрална част от семейството на мисловните спортове, провеждащи се в годините на олимпиадите от 2008 г. насам по време на World Mind Sports Games.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 14, 2017 07:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.