От община не разрешават поставяне на още фургони в бежанския център

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 9, 2017 10:42

От община не разрешават поставяне на още фургони в бежанския център

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 23 /54 9-15 май 2017

Свързани публикации

От ОбА – Харманли, са изпратили до Държавна агенция за бежанците (ДАБ) мотивиран отказ за поставяне на нови фургони в бежанския център. Те се основават на решение на Експертния съвет, който разгледа проекта за изграждане на фургонни жилища и собствен водоизточник в бежанския лагер. От съобщението става ясно, че Общинският експертен съвет по устройство на територията, с председател главния архитект Янчо Апостолов, след обстоен анализ взел решение да не дава „зелена светлина“ за реализиране на намеренията и отказва съгласуването и одобряването на инвестиционния проект.
Исканията от ДАБ за изграждане и монтиране на нови жилища в РПЦ Харманли, като се обособят нови алеи с офиси, лекарски кабинети, санитарни помещения и т.н. беше входиран в деловодството на ОбА в средата на месец март.
Тогава кметът Мария Киркова изрази становището си, че е твърдо против увеличаването капацитета на центъра. Тя даде пресконференция за това и на нея съобщи, че е изпратила писма с категоричното си мнение до премиера, до областния управител и до ръководството на ДАБ. В тях настоява пред държавните институции за яснота относно бъдещите намерения за съществуване на РПЦ, Харманли, като цяло.

Фургоните са вече факт

Когато официално в ОбА бе поискано разрешение за поставяне на нови фургони, те вече бяха сложени на територията на бежанския лагер и около тях се извършваха довършителни работи.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 9, 2017 10:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.