От община не разрешават поставяне на още фургони в бежанския център

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 9, 2017 10:42

От община не разрешават поставяне на още фургони в бежанския център

От ОбА – Харманли, са изпратили до Държавна агенция за бежанците (ДАБ) мотивиран отказ за поставяне на нови фургони в бежанския център. Те се основават на решение на Експертния съвет, който разгледа проекта за изграждане на фургонни жилища и собствен водоизточник в бежанския лагер. От съобщението става ясно, че Общинският експертен съвет по устройство на територията, с председател главния архитект Янчо Апостолов, след обстоен анализ взел решение да не дава „зелена светлина“ за реализиране на намеренията и отказва съгласуването и одобряването на инвестиционния проект.
Исканията от ДАБ за изграждане и монтиране на нови жилища в РПЦ Харманли, като се обособят нови алеи с офиси, лекарски кабинети, санитарни помещения и т.н. беше входиран в деловодството на ОбА в средата на месец март.
Тогава кметът Мария Киркова изрази становището си, че е твърдо против увеличаването капацитета на центъра. Тя даде пресконференция за това и на нея съобщи, че е изпратила писма с категоричното си мнение до премиера, до областния управител и до ръководството на ДАБ. В тях настоява пред държавните институции за яснота относно бъдещите намерения за съществуване на РПЦ, Харманли, като цяло.

Фургоните са вече факт

Когато официално в ОбА бе поискано разрешение за поставяне на нови фургони, те вече бяха сложени на територията на бежанския лагер и около тях се извършваха довършителни работи.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 9, 2017 10:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама