Баловете отминаха, идва ред за сметката

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 8, 2017 11:34

Баловете отминаха, идва ред за сметката

Еуфорията по абитуриентските балове отмина, участниците вече са отрезнели и сега идва ред някои от най-буйните да плащат. Абитуриентските празници винаги са изпълнени с много емоции и вълнуващи преживявания. Заради празнично настроение от полицията бяха склонни към компромиси, но когато те са свързани с неправилно поведение на пътя и това може да доведе до пътен инцидент и наранявания, те не се церемониха да налагат санкции.
От полицията съставяха актове по Закона за движението по пътищата, за непоставяне на предпазни колани и висене по прозорците.
Има и глоби за нарушение на нощната тишина по общински наредби. В скоро време те ще получат писма, за да се явят в полицията, където да им ги връчат.
Освен това има съставени и предупредителни протоколи на лица, които са нарушавали обществения ред.
Най-доволни от тези мерки са в Симеоновград, където тази година не се допусна да има инциденти по време на бала. Полицейска кола стоеше денонощно до заведението, където празнуваха.
Още в началото на месец май от полицията излязоха с препоръки към абитуриентите във връзка с пътната им безопасност. Преди празненствата разгоряваха с директорите на училищата, начертаха маршрути за движение на веселите зрелостници. От „Пътна полиция“ предупредиха, че камери ще записват за установени нарушения, а на шофьорите ще се изпращат уведомителни писма.
Полицейски служители присъстваха на всяко мероприятие.
Всички тези мерки и съзнанието на повечето от празнуващите доведоха до това, тази година да не се констатират сериозни нарушения, нито пък да има инциденти.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 8, 2017 11:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама