Още катастрофи заради безразсъдност

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 6, 2018 14:56

Още катастрофи  заради безразсъдност

Безразсъдствата по пътищата продължават и за няколко дни се случиха няколко катастрофи, причинени от самонадеяност, неспазване на предимство и неопитност.
На 27 януари сутринта в Харманли стана тежка катастрофа, при която пострадаха няколко автомобила. Тя e причинена от кола БМВ, която се ударила в дърво и блъснала два микробуса в автокъща. Колата се е движила по Международния път Е80 в посока центъра на Харманли. При бензиностанция GO шофьорът изгубил управление, колата излязла от платното, блъснала се в дърво, спряла в ниската ограда и паркиралите микробуси на автокъща „Брат Ауто“. От полицията съобщиха, че от удара, водачът е с комоцио и разклатени 2 преди зъба. Пострадал е и возещият се в колата 20-годишен харманлиец, който е настанен в пловдивската болница с черепно-мозъчна травма. Добрата новина е, че и двете лица са без опасност за живота.
Неправоспособен водач предизвика ПТП в сряда в тополовградското село Българска поляна. 18-годишен жител на село Градец подкарал лек автомобил “Фолксваген“. На десен завой, поради движение с несъобразена скорост, е загубил контрол, завъртял се е и е излязъл от пътя, като се е блъснал в оградна мрежа и се е преобърнал. Пътните полицаи констатирали, че момчето не притежава свидетелство за правоуправление.
Отнето предимство е причинило катастрофа край Симеоновград. 48-годишен мъж от града, шофирал лек автомобил Рено, не е спрял на кръстовище и не е пропуснал движещ се по път с предимство лек автомобил “Фиат“ с водач 51-годишна жена.
От удара между тях е пострадала 73-годишна пътничка във Фиата, която е с фрактура на ляв крак.
Водач с алкохол е реализирал пътен инцидент в Свиленград. Там 44-годишен мъж е управлявал лек автомобил “Фолксваген“ по улица „Княз Борис“ в града. На кръстовище е извършил завой наляво и е отнел предимството на 51-годишен, велосипедист като го е ударил. Последният е прегледан и освободен за домашно лечение.
Водачът е изпробван с „дрегер“, който отчел наличие на 0,8 промила алкохол. Съставени са 2 акта на водача.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 6, 2018 14:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама