Огнена седмица за гори и автомобили

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 11, 2016 08:06

Огнена седмица за  гори и автомобили

Най-малко осем автомобила горяха през миналата седмица. Пожарите възникваха като по правило посред нощ, а потърпевшите бяха в градовете Харманли, Любимец, Тополовград, Димитровград и Хасково.

На 31 юли в Града на Белоногата горяха два автомобила по едно и също време. След пожарите едната отиде за скрап, а другата огнеборците успяха да спасят от унищожение.
Сигналът за първия пожар е получен малко преди полунощ на 30 юли. Съобщението е за запалено Рено в квартал „Изгрев“. Той е бил подаден навреме, затова е спасен. Спасени са и съседните паркирали до него автомобили.
Докато пожарникарите бяха там се получи друго съобщение, за горящ автомобил на бул. „Лозенград“, в пресечката между бул. „България“ и ул. „Александър Стамболийски”. Той се оказа Мерцедес с газова уредба. Сигналът за него не е подаден навреме, затова изгоря.
И двете коли са собственост на млади хора – Иван М. и Г. Тодоров, на 24 и 25 години.
Пак посред нощ в РУ Димитровград е получен сигнал за горящ автомобил на улица „Н. Вапцаров”. На място са изпратени полицейски и пожарни екипи, които установили, че гори лек автомобил “Ауди” А4, паркиран пред дома на собственика си – 51-годишен димитровградчанин.

Според първоначалния оглед на огнеборците пожарът е „тръгнал” от предната част на колата и са изгорели двигателният отсек и купето.
В 9:02 ч. на 1 август автомобил на РСПБЗН – Тополовград, бе на пожар от неустановена причина в лек автомобил БМВ с газова уредба в кв. „Сакар“.
Любимец също не се размина с подобен инцидент. Горя лек автомобил Фолксваген „Голф“, паркиран на ул. “Отец Паисий”. Сигнал за инцидента там е подаден в 1:30 часа. Изпратените пожарникари успели да потушат пламъците в горящата кола, с което спасили паркираните в съседство две коли.
Най-много са щетите в Хасково, където умишлено бе запален Салон за ретро автомобили на пътя Хасково – Димитровград. Там в ранните часове на втори август изгоряха три коли. Има нанесени поражения по интериора на сградата. Тя е собственост на бившия кмет Георги Иванов, според който причината за палежа била сплашване преди предстоящи местни избори. После се отказа от думите си.

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 11, 2016 08:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама