Обявиха бедствено положение заради голям пожар в Сакара

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 20, 2016 18:30

Обявиха бедствено положение заради голям пожар в Сакара

Заради огромния пожар между селата Дрипчево и Изворово, кметът на община Харманли – Мария Киркова днес следобед обяви бедствено положение в двете села. Той започна около обяд.

Пожар имаше и край помпената станция близо до село Черна могила. Той е локализиран и цялата техника е пренасочена в Сакар.

Фронтът на огъня там е на километри, а силният вятър го прави непредсказуем. Ако тази вечер не бъде локализиран, утре ще бъде повикан на помощ и хеликоптер.

На мястото на пожара има пожарни от цялата област , екипи и техника на държавните горски стопанства от Югоизточното държавно горско предприятие. На терен работят десетки пожарникари и горски, служители на община Харманли, доброволци от близките села.

Тук пристигнаха гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” и инж. Пейо Върбанов- директор на Югоизточното държавно горско предприятие в Сливен. Действията на пожарникарите се командват от директора на областната противопожарна служба Николай Вълчев.

От ОблА съобщиха, че по искане на областния управител Станислав Дечев в гасенето на стихията утре рано сутринта ще се включат и военни от хасковското военно формирование 52 740.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 20, 2016 18:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама