Обявиха бедствено положение заради голям пожар в Сакара

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 20, 2016 18:30

Обявиха бедствено положение заради голям пожар в Сакара

Заради огромния пожар между селата Дрипчево и Изворово, кметът на община Харманли – Мария Киркова днес следобед обяви бедствено положение в двете села. Той започна около обяд.

Пожар имаше и край помпената станция близо до село Черна могила. Той е локализиран и цялата техника е пренасочена в Сакар.

Фронтът на огъня там е на километри, а силният вятър го прави непредсказуем. Ако тази вечер не бъде локализиран, утре ще бъде повикан на помощ и хеликоптер.

На мястото на пожара има пожарни от цялата област , екипи и техника на държавните горски стопанства от Югоизточното държавно горско предприятие. На терен работят десетки пожарникари и горски, служители на община Харманли, доброволци от близките села.

Тук пристигнаха гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” и инж. Пейо Върбанов- директор на Югоизточното държавно горско предприятие в Сливен. Действията на пожарникарите се командват от директора на областната противопожарна служба Николай Вълчев.

От ОблА съобщиха, че по искане на областния управител Станислав Дечев в гасенето на стихията утре рано сутринта ще се включат и военни от хасковското военно формирование 52 740.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 20, 2016 18:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.