Обвиниха жена в измама при сделки със земеделски земи

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 1, 2020 07:38

Обвиниха жена в измама при сделки със земеделски земи

Акценти

 • Вестник „Сакарнюз“, # 41/925, година XVII, 30 октомври – 5 ноември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Районна прокуратура – Свиленград, е привлякла като обвиняема Л.Б., на 49 г., за измама при сделки със земеделски земи. Според обвинителния акт през периода 25 юни 2018 г. до 10 юли 2018 г. в Свиленград, в условията на продължавано престъпление възбудила и поддържала заблуждение у пострадала жена. Това тя е направила на три пъти, с цел да набави за себе си имотна облага. Представяла се е брокер на недвижими имоти убеждавала жената, че ще ѝ съдейства за сключване на сделки за закупуване на земеделски земи в землищата на с. Дервишка могила, с. Райкова могила и с. Мустрак. Според прокуратурата е причинила общо имотна вреда в размер на 13 220 лева – престъпление по чл. 209, ал.1 вр. с чл.26, ал.1 от Наказателния кодекс.
По делото прокурорът е установил, че обвиняемата Л.Б. през юни 2018 г. се свързала по телефона с пострадалата, която се занимавала със земеделие и наемала земя за отглеждане на различни култури. Л.Б. твърдяла, че е брокер на недвижими имоти и че разполага с данни и информация за недвижими имоти – ниви с обща площ 146,946 дка, в землищата на с. Дервишка могила, с. Райкова могила и с. Мустрак, общ. Свиленград, които се продават на изгодни цени от собствениците им. Обвиняемата Л.Б. успяла да убеди пострадалата жена, че действително може да й съдейства за закупуване на земите, като предварително искала да й бъде дадено капаро.
Така на няколко пъти пострадалата изпратила на Л.Б. по електронен път, общо 13 220 лева. Въпреки че обвиняемата обещавала сделките да бъдат оформени документално пред нотариус, това не се случило. Нанесените щети не са били възстановени и сделките на се били сключени. Делото е внесено за разглеждане в Районен съд – Свиленград.
Обвиняемата Л.Б. е осъждана и преди по същото обвинение – за измама при продажба на земеделски земи в района на община Свиленград и към момента изтърпява ефективно наказание „лишаване от свобода“.
Източник: Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

Снимка: Google Earth

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 1, 2020 07:38
Напиши коментар

1 Коментар

 1. Limar ноември 10, 03:04

  Н. Г. Д., род. на 17.04.1965г., от Харманли, с кола марка Mazda Premacy, рег.№ Х 6106 КР и
  Г.С.С.в, род. на 30.10.1962г., от Харманли,
  са задържани на 08.11.2020г. на границата при излизане от Сърбия към България, поради намерени в колата им психотропни лекарства, които са строго контролируеми в Сърбия. 47 кутийки с по 60 таблетки = 2820 таблетки Bromazepam и Rivotril.
  Сега са следствени и се намират в ареста в Ниш. Улимени са в извършване на престъпление по чл.246, ал.1 от Наказателния кодекс на Сърбия. Предвижащото се наказание по същия член е от 3 до 12 години.

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.