Картини на Петър Петров обогатяват Арт галерията на Свиленград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 1, 2020 11:10

Картини на Петър Петров обогатяват Арт галерията на Свиленград

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 41/925, година XVII, 30 октомври – 5 ноември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Над 50 картини обогатяват обстановката на Арт галерия в Свиленград. Там бе открита изложба – живопис на старозагорския художник Петър Петров.
„Експозицията е организирана в навечерието на предстоящия празник Деня на народните будители – Първи ноември. За мен бе много важно по този повод да имаме стойностен автор в тази галерия“, бяха думите на свиленградския художник Ивалина Кръстева-Недева, която откри изложбата. За самите картини тя каза, че не е нужно много да се говори. „Те са освободени от задръжките на материята, на реализма. Този начин на рисуване дава свободата всеки да гледа картината и да преживее нещата по свой начин.“
Авторът Петър Петров каза, че част от картините са рисувани конкретно за тази изложба. „Когато човек работи за определено нещо, то тогава нещата стават по-стойностни“, призна той. „Получи се според мен много приятна експозиция, надявам се и на вас да ви хареса. Ще се докоснете до това, което аз виждам, което аз усещам, и начина по който го претворявам на платната“, каза той пред гостите на откриването.
Художникът е бил в Свиленград през месец април и още тогава говорил с Ивалина за изложбата. Заради COVID-19 тя се е отложила, но се е появил силен момент за художниците, които са имали възможност да поработят малко повече на спокойствие и някои от нещата на автора са точно от този период.
Изложбата ще бъде експонирана до края на месец ноември.

Петър Петров е познат на свиленградчани от участието му на минaлoгoдишнoтo издaниe нa Haциoнaлния плeнep „Hapиcyвaни yceщaния“.
Роден е през 1962 г. в Чирпан. Учи в художествена гимназия в Казанлък, а през 1982 г. завършва факултета по „Изобразителни изкуства“ към Велико-Търновски университет – специалност скулптура.
Има над близо 10 самостоятелни изложби, а негови картини са били представени в двойно повече експозиции с други автори в различни градове на страната, участвал е в над 10 международни пленера.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 1, 2020 11:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама