Обвиниха мъж за откраднати 220 лв.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 2, 2020 08:54

Обвиниха мъж за откраднати 220 лв.

Акценти

  • Регионален вестник, # 35/919 година XVII, 18 - 24 септември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград и Маджарово

Свързани публикации

Районна прокуратура – Харманли, внесе в съда обвинителен акт за грабеж, извършен над 78-годишен пенсионер в с. Браница. Той е срещу Георги Г. и е за престъпление по чл. 198, ал. 4, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.
Обвинението е, че грабителят отнел портмоне със съдържащи се в него 220 лева. Извършил го е посреднощ на 9 срещу 10 май, когато нахлул в дома на стареца. Нанесъл побой на пострадалия и го вързал.
В първите часове на 10 май 2020 г. бай Димитър успял да се изправи на крака и отишъл да потърси помощ при съседите, които му развързали ръцете от въжето и се обадили на кметския наместник и полицията. Пострадалият се върнал в дома си и установил, че му липсват парите.
Няколко часа по-късно служители на МВР – Харманли установили и задържали извършителя.
Инцидентът срещу 78-годишният старец не бе отбелязан своевременно в полицейския бюлетин, а за него съобщи лично главният прокурор Иван Гешев. Той посети дома на пострадалия в селото, а след това пред Районна прокуратура разказа, че е заловен извършителят. Господин Гешев коментира, че приоритет на прокуратурата и МВР е справянето с битовата престъпност.
В началото на месец май в село Браница имаше и друг подобен случай с 90-годишния Стою А. Той също бе малтретиран и му бяха откраднати пари. Прокуратурата не намери връзка между двата случая и той до този момент е неразкрит.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 2, 2020 08:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама