Общинския съвет на Елхово гласува добива на 7 255 кубика дърва

Руска Георгиева
От Руска Георгиева януари 7, 2016 05:18 Updated

Общинския съвет  на Елхово гласува добива  на 7 255  кубика дърва

Акценти

  • Решението на Общинския съвет е взето на основание Наредбата за условията и реда за възлагане изпълнението на дейности в горските територии държавна и общинска собственост и за ползването на дървесина и недървесни видове.

Свързани публикации

Разрешение общо 7 255 пл. м. куб. дървета да бъдат добити от общинската собственост даде Общинския съвет в Елхово на декемврийската сесия. Това ще стане в горите на селата Изгрев, Пчела и Малък Манастир.

Годишното ползване на дървесината в общинските гори се осъществява в съответствие с плановия лесосечен фонд за 2016 година. Обемът му е съгласуван с одобреният от Регионалната дирекция на горите в гр. Сливен Лесоустройствен план.

Дървесината, която ще се добива е иглолистна, тополи и дърва за огрев. Общо 5 005 пл. м. куб. е иглолистната дървесина, като 1730 ще бъде добита в Малък Манастир, а останалите 3255 пл.м .куб. ще се добият от горите на Пчела.

От горския фонд на Пчела ще си добият и 655 пл. м. куб. дърва за огрев,като цялото добито количество дървесина от селото е 3930 пл. м. Куб. Останалите тополови дървета ще се секат в село Изгрев. Те са 1595 пл. м. куб.

Решението на Общинския съвет е взето на основание Наредбата за условията и реда за възлагане изпълнението на дейности в горските територии държавна и общинска собственост и за ползването на дървесина и недървесни видове. Ползването на дървесина от горските територии става чрез продажба на стояща дървесина на корен или чрез добив и продажба на добита дървесина. Не се разрешава обаче ползването на двата начина в едно и също насаждение едновременно. Това става само с решение на общинския съвет ,каквото в случая вече бе взето,а кмета е упълномощен да извърши съответните действия.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева януари 7, 2016 05:18 Updated
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама