ОбС – Тополовград подпомогна финансово крайно нуждаещи се

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 8, 2017 18:56

ОбС – Тополовград подпомогна финансово крайно нуждаещи се

На 5 лица отпусна помощ Общински съвет – Тополовград на последната си сесия. Съветниците отделиха от бюджета 700 лв. на Тодор Мавродиев за покриване на разходи, свързани с ремонт на покрива на къщата му след възникнал пожар. Той е пенсионер по болест и живее със съпругата си. Семейството му е в тежко финансово положение и не разполага с необходимите средства за ремонт.
Сумата от 143 лв. се дават на Гергана Дончева за покриване на разходите за погребението на свекъра й Димо Дончев, починал на 3 февруари. Гергана е безработна и в тежко финансово положение. Живее с 9-годишното си дете и свекърва си, която е пенсионерка.
На Райна Димитрова ОбС – Тополовград отпусна помощ, в размер на 107 лв., за покриване на разходите за погребението на баща й Илия Илиев. Той е починал на 25 декември, а тя е безработна, също в тежко финансово затруднение и неспособна да поеме разходите.
От общинския бюджет отпуснаха и 143 лв. на Киро Вълев, за покриване на разходите за погребението на неговата майка Минка Вълева, починала на 27 януари. Киро е безработен, живее сам и е в тежко социално положение.
Еднократна финансова помощ се дава и на Станка Желязкова. Сумата от 100 лв. й е нужна за покриване на разходи, свързани с лечението на нейната майка Гела Иванова. Диагнозата й е мозъчен инфаркт и се нуждае от финансова помощ, за да продължи лечението си. Дъщеря й е безработна и не разполага с необходимите средства.
Общо 15 точки разгледаха местните съветници на последната си сесия в последния за февруари ден. Те промениха Наредба, приеха годишен отчет за изпълнение на бюджета за 2016 година, и решиха да отдадат под наем общинско имущество.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 8, 2017 18:56
Напиши коментар

2 Коментара

  1. mitko март 14, 17:25

    Ima li romi vav tova chislo hora

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама