Няколко пожара възникнаха едновременно край Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 17, 2019 18:04

Няколко пожара  възникнаха едновременно край Харманли

Пожар от горящо моторно масло предизвика смут и тревога у много хора. Гъстият дим, който се виждаше от 20 километра, се стелеше от каросерията на ТИР, спрял на 61 км на магистрала „Марица“, близо до пътен възел „Симеоновград“.
Пожарът започна около 10:00 часа, а като вероятна причина за него се предполага спукана гума на прикаченото ремарке. Само за няколко минути огънят се разпростря върху целия товар – варели с моторно масло и флакони, пълни със сгъстена под налягане смазка. От високата температура някои от флаконите започнаха да гърмят. Температурата от огъня се усещаше на 100 метра, а черният дим се вдигна на 200 м височина.
За справяне със стихията на място дойдоха няколко екипа пожарникари от Харманли, Димитровград и Симеоновград, а движението по южното платно, това за Свиленград, бе затворено.
По това време на Фейсбук страницата на Община Харманли излезе съобщение, че нямат информация какви вещества горят, затова призовават, докато се установи видът им, гражданите да предприемат предпазни мерки и по възможност да останат за известно време в затворени помещения.
След сериозната намеса на пожарникарите, които обляха горящия камион с пожарникарска пяна, огънят бе овладян.
Това е най-опасният пожар за годината на територията на община Харманли и се случи в Деня на професионалния празник на огнеборците – 14 септември.
Химическа лаборатория не засече вредни летливи вещество над нормата.
Около 12:00 часа движението по това платно на магистралата бе възстановено.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 17, 2019 18:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.